Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

1 augustus 2021: Valkenswaard


1 augustus

De eerste vakantierit was vandaag. André had de tocht. Hij appte: we gaan naar Pir Janneke. Dat was duidelijk. Nergens op Google iets te vinden, maar toch is het een bekend rustpunt. Direct buiten Schaft, bij een rotonde, ligt het café Pir Janneke. En dan weet iedereen het wel, want daar zijn we vaak geweest.

De grootste twijfel was vandaag het weer. Buienradar gaf rond 12 uur een geweldige bui aan, zelfs rood gekleurd. Dan de vraag: André, redden we dat voor 12 uur? Hij was hoopvol gestemd. Nou dan kan niets ons meer tegenhouden. We vertrekken met zeven dappere mannen. Via Bakel, Brouwhuis, Lierop op weg naar de goede richting. Flink wind tegen, maar allee, we hebben nog steeds geen regen, dus fietsen maar.

Dan komt de Strabrechtse heide met diverse fietspaden. Het eerste pad was een gravelpad. Was daar op de routekalender het vraagteken voor bedoeld? Zouden we dit pad niet meer opnemen in de route? In de pauze hadden we het er weer over. Maar toch hebben we het gefietst.

Verder waren er geen obstakels en kwamen we voorspoedig aan in Schaft en bij Pir Janneke. Daar vroeg de ober: ik neem aan dat jullie allemaal tot hetzelfde gezin behoren? Natuurlijk, was het antwoord. Die man is ons vader, maar we hebben wel allemaal een verschillende moeder, nou bijna allemaal dan. Ze ging er mee akkoord.

Na de koffie/thee, in snel tempo opgedronken, vlug op weg naar huis. Want we moesten voor de bui binnen zijn. Gelukkig hadden we de wind veel mee en ging het tempo ook goed omhoog.

Nadat we Koen in Bakel hadden afgezet gingen we vlot op weg naar De Mortel. En de regen? Gelukkig nog steeds niets.

Net na 12 uur waren we thuis. We hadden 108 km er op zitten en bijna 30 gemiddeld.


Terug naar het overzicht.