Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

1 mei 2022: Maastocht


1 mei

De Meimaand begint vandaag. Dat zou betekenen volop lente weer. Maar helaas, het is nogal koel en een zachte noorden wind. Maar het zal de pret niet drukken. We starten gewoon met 9 mannen en gaan er rap tegenaan.

Henri heeft de tocht uitgezet in deze fraaie omgeving. De tocht verloopt prima zonder hindernissen. Even voor de pauze was er een verandering in de weg. Een oversteek over de Rijksweg, net voor Afferden, was veranderd. De oversteek is ook gevaarlijk wanneer het druk is. Een van ons stak toch gewoon over, zelfs zonder gevaar en gewoon even over het zand. De rest nam de omgelegde weg en ja hoor, we kwamen toch weer bij elkaar uit.

De pauzeplaats was goed op de hoogte gebracht, want de poort was open en de koffie klaar. En wanneer er een schaap over de dam is, dan komen er direct meer renners pauzeren.

Na de pauze ging het rap naar De Mortel.

Het tempo ging omhoog en hoe dichter we bij De Mortel kwamen ging het steeds harder. De laatste kilometers rustig uitrijden? Helaas vandaag niet. Maar de 30 gemiddeld haalden we toch wel en dat na iets meer dan 100 km.

Volgende week is het Moederdag. Wie weet wie er dan kan of mag. Ik ben er niet, want Floor wordt dan ook nog 3. En dat vieren we natuurlijk.


Terug naar het overzicht.