Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

13 juni 2021: Budel


13 juni

Op verzoek van Alex, hij had de tocht, zijn we vanmorgen een half uur later gestart. De kroegen in Budel zijn laat open, zodat we pas om half elf koffie konden krijgen, of thee natuurlijk voor André.

De start was prima met 12 renners. Als dat dit resterende deel van het seizoen zo blijft, dan hebben we geen klagen. Het weer was prima met veel zon en weinig wind, zelfs een beetje in de rug. Er werd trouw op de kop doorgedraaid, iedereen deed mee. Het tempo was prima. Alex had de tocht goed voorbereid waardoor het steeds duidelijk was welke kant we uit zouden gaan.

Precies om half elf waren we bij de pauze. Heerlijke koffie werd er geschonken, geen apparaat koffie, maar vers gezet.

Na de koffie was het niet meer zo ver omdat we voor de pauze al 72 km hadden afgelegd. Dat is dan wel prettig. Want na de pauze was de temperatuur wel wat hoger en de tegenwind wat sterker. Wat je op zo’n mooie, zonnige dag ook merkt: er komen na 10.00 uur steeds meer gewone fietsers op de weg en dus heb je vaak veel tegenliggers. Dat betekent erg goed opletten. Op een enkele keer na is dat prima gelukt.

We waren mooi op tijd thuis en de afgelegde afstand was prima: 122 km en ruim 30 gemiddeld. Niet gek voor deze mooie dag.

Laten we hopen dat corona niet weer roet in ons eten gaat gooien. Vooral natuurlijk niet volgende week, want dan is het vaderdag. Maar de vaders zullen volgende week toch wel eerst gaan fietsen hopen we.


Terug naar het overzicht.