Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

15 augustus 2021: Vakantierit


15 augustus

Wat zal het vandaag brengen? Het weer is heel zomers, dus lekker fietsweer. De klok nadert het tijdstip van 8 uur. Wie komt er nog? Het blijft bij 3 dappere dodo’s: Twan, Michiel en Toon. Waar gaan we naar toe? Kevelaer is geen optie want Michiel en Twan beschikken niet over de digitale Corona app. Het wordt uiteindelijk de rit, die Toon nog moet verkennen: Appeltern. Dan doen we meteen een goed werk. Toon blij!!

De tocht verloopt prima, geen twijfelpunten. Doordraaien doen we een beetje. Twan blijft op kop en Toon en Michiel wisselen wanneer ze dat willen. Prima zo.

Het pont ligt al klaar bij Megen. Dus we kunnen er direct op. En dan snel naar de koffie op het bekende punt. Daar is het zeker open, want het is ook een hotel. En dat klopt.

Na de koffie weer op de fiets. Het is nog maar 40 km. Maar helaas, zoals zo vaak: de wind steekt behoorlijk op. En we hebben hem niet steeds in de rug.

Bij Langenboom zijn er twee stukjes uit de weg verwijderd. Maar we kunnen er wel overheen.

Zonder verdere problemen komen we in De Mortel aan, nou ja, zonder problemen: de wind vergt wel veel kracht. Bijna 110 km met een matig gemiddelde zit er op. Toon had om 13.00 uur een lunchafspraak bij het restaurant De Kluis. Ik was net op tijd. De lunch kan ik van harte aanbevelen, maar wel eerst reserveren hoor.

Intussen fietst Henk nog steeds ergens in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, samen met Antonita. Het ziet er geweldig uit. Blijf genieten Henk en blijf volhouden zonder veel pech.


Terug naar het overzicht.