Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

15 juli 2018: Heksenbezem15 juli 2018: Heksenbezem


15 juli

Ondanks de vakantietocht vroeg Alex om toch om half acht al te starten. Hij had een tocht verkend van 115 km. Tevens was het een goed idee vanwege de temperatuur. Ruim 31 graden was er voorspeld.

Met 6 man gingen we op weg. Alex opperde, na enkele kilometers, om op kop door te draaien. Dat was een prima idee. Zo kreeg iedereen de kans om op kop te rijden (met wat tegenwind) en werd de last van kopman wat verdeeld.

We passeerden Reek, Keent, Overasselt, Nederasselt, Heumen, Nijmegen en kwamen uiteindelijk bij ons doel in Berg en Dal, bij de Heksenbezem. Op de vraag of we nog wat heuveltjes zouden nemen was het antwoord van Alex: ga je gang. Maar iedereen bleef rustig zitten.

Na de snelle pauze kregen we de gevraagde heuveltjes, maar gelukkig bergaf, richting Berg en Dal, langs de rustplaats De Molen. Wij gingen echter gewoon door, want we waren op weg naar huis.

Weer werd er op kop doorgedraaid, hoewel er iets minder gewisseld werd. Je kon wel merken dat de wind meer in de rug zat, maar ook dat de temperatuur snel aan het stijgen was. Dat maakte het fietsen niet eenvoudiger. Dus was het een goed idee van Alex om vroeg te starten. Je merkt ook dat er vanwege het goede weer steeds meer fietsers op de weg kwamen. Maar wij gingen juist naar huis.

De tocht ging heel voorspoedig, zodat we al om 12 uur in De Mortel aankwamen. 115 km en 30 gemiddeld. Dat is iets om trots op te zijn.

Na thuiskomst kregen we een appje van Tommy. Hij zat aan een hele heerlijke lunch zoals op de foto te zien was. Smakelijk Tommy en Alex bedankt.


Terug naar het overzicht.