Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

15 september 2019: Leudal


15 september

Op een stralende dag, de zon hoog aan de hemel, een kleine mooie dauw over de velden….., zo begint menig sprookje.

Was het dan vandaag ook een sprookje? Eigenlijk wel, want Martien had een mooie tocht uitgezet naar het Leudal met een aantal nieuwe wegen. Als je dan een cijfer moet geven dan krijgt hij voor het toeristische aspect een dikke 10. En voor het parcours, zul je dan vragen. Tja, Martien is een aardige kerel en hij heeft met iedereen het beste voor, maar we kregen enkele stukjes grindweg en een stukje slechte weg voor de kiezen. Niet iedereen was er blij mee. Dus…. het levert wel een voldoende op.

Het was een mooie rit in ieder geval. We zijn gestart met wel 12 renners en ook thuis aangekomen met 12 man, vraag je dan. Nou niet helemaal. Het stoplicht in Vlierden was het breekpunt. Misschien toch verstandig om de afspraak te handhaven: rood is rood en dus wachten. Nu viel de groep in Vlierden, op weg naar huis, uit elkaar. Het was nog maar 10 km, maar het was wel jammer.

We hebben onderweg geen oponthoud gehad, geen lek. Tenminste geen echt lek, wel 2 keer persoonlijk lek, zoals dat zo mooi heet.

Het pauzepunt vlak bij Heythuysen is ieder jaar een mooi en druk bezocht rustpunt. En ja hoor, weer was er onze oud-Mortelnaar Ben de Louw, een broer van Arie de Louw. Hij woont in Heythuysen en loopt hard met een groep op elke zondagmorgen. En dus komen we hem daar bijna elk jaar wel tegen. Niet iedereen kent hem en hij kende ook niet iedereen meer.

Uiteindelijk zijn we weer veilig thuis gekomen. De afstand was 113 km en het gemiddelde lag weer bijna op 30, ondanks de grindwegen.


Terug naar het overzicht.