Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

16 september 2018: Leudal


16 september

Langzaam aan naderen we de herfst. Je merkt dat het bij de start wat frisser is. Dus bieden de arm- en beenstukken een goede oplossing. En, net zoals vandaag, tijdens de pauze kunnen die hulpstukken weer uit. Wat boffen we met dit prachtige weer. Zou het in Zuid-Engeland ook zo’n prachtig weer zijn?

Daar fietsen onze 4 mannen, Henry, Johan, Henk en Arie, vergezeld door Antonita, hun tocht van 2 weken door dat prachtige gebied. We wensen hen toe dat ze net zo’n mooi weer hebben als wij. En misschien hebben zij ook wel zo’n mooie tocht als wij vandaag. Het was weer een mooie, toeristische tocht die Martien voor ons heeft uitgezet naar het Leudal.

We zijn met 7 man gestart en een beetje tegenwind. Dus hebben we het tempo maar aangepast aan deze toeristische tocht. Niet te snel en niet te langzaam. Bovendien had Martien last van zijn heup. En, zoals hij mededeelde, zal de heup op niet alle lange termijn vervangen moeten worden. Zou dat de nieuwe kwaal worden van ons Meukerdurrers? Want Frans heeft inmiddels ook al een nieuwe heup. Hij loopt gelukkig al weer wat rondjes door De Mortel en het gaat steeds beter. Gelukkig maar.

Dan terug naar de tocht. Via Vlierden bracht Martien ons richting Meijel. En vandaar begon de toeristische route pas echt. Waar zijn we overal geweest? Van Meijel richting Leveroy, Baexem, Buggenum, Neer, Grathem (pauze), Horn, Neer en weer Meijel.

Tijdens de pauze ging het even over het formaat van de vaste klanten in het pauzecafé. Wanneer zou het schade opleveren voor die mensen? Wanneer ben je een risicogeval? Verschillende personen hadden een buik, die ver over de broekriem kwam. Maar goed, dat is hun mogelijke probleem. Wij zien er allemaal gelukkig puik uit.

Na de pauze ging het in flinke vaart (35-36 vaak) richting Meijel, Liessel, Deurne, Bakel en De Mortel.

Uiteindelijk is het toch een rit geworden van 115 km. Door vooral de snelheid na de pauze werd het gemiddelde op een haar na 30. Prachtig gedaan.


Terug naar het overzicht.