Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

17 september 2017: Appelterm


17 september

Op deze zonnige, frisse zondagmorgen vertrokken we naar Appeltern onder leiding van mij, deze keer. De start was veelbelovend, nl. met 9 man. En het moet gezegd worden: het bleef veelbelovend. Goede snelheid, weinig wind, geen lek, tja wat wil je nog meer.


De rit ging door mooie gebieden zoals de Bedafse bergen en het Herper natuurgebied. De fietspaden zijn daar breed genoeg en zijn de laatste jaren van een mooie laag asfalt voorzien. En dat is dan een garantie dat we vlot genoeg bij het pond van Meegen kwamen.
Natuurlijk eerst door Ravenstein en dan langs mooie kleine dorpjes, zoals Dieden, Demen en natuurlijk langs veel mooie dijkhuizen, onderaan de dijk.
Het pond, of is het de pond, bracht ons naar de overkant Appeltern. Daarna langs de Maas naar het pauzepunt.
In de pauze hadden we bijna gratis gebak, als de ober jarig was geweest. Maar dat duurde nog driekwart jaar, aldus de ober. Trouwens, dat hoorden we in die pauze, gaat de groep Wakker dier, mogelijk verbieden dat er nog iemand op de rug van een paard gaat zitten. Wat
moeten we dan? Er onder aan gaan hangen? Die plaats is toch al gevuld?
Afijn na de pauze op een rappe draf naar huis. Weer geen oponthoud, weer nog steeds geen lek, wel een beetje wind, maar dat alles overleefden we wel.
Rond de klok van half een waren we in De Mortel. Iets meer dan 100 km gehad en een gemiddelde snelheid van 29,5. Niet gek.
Volgende week? Op het rooster staat 8 uur vertrek naar Valkenswaard. Op de website staat 9 uur vertrek. Dus kijk deze week maar goed op de site, want anders gaat het verkeerd.
Henk was vorige week niet in Nuenen, maar in Zeeland. Volgende week is hij wel in Nuenen.

Succes Henk.


Terug naar het overzicht.