Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

19 augustus 2018: Verrassingstocht heren


19 augustus

Wat gaat deze tocht brengen? Waar brengen Johan en Maurice ons heen? Vol verwachting hadden 9 deelnemers zich opgegeven. Om 06.45 u was het verzamelen bij de tenniskantine. Daarna de fietsen op de auto’s en de renners er in.

Het kompas ging naar het oosten. Uiteindelijk kwamen we aan bij Lent, net over de Waalbrug en net voorbij Nijmegen. Het werd dus een verrassingstocht door de Betuwe. Om 08.00 uur konden we van start gaan. Het weer was prima, de wind iets harder dan we gedacht hadden, maar dat zal de pret niet drukken.

Na Lent kwamen we bekende en onbekende plaatsnamen tegen. Schaesbergen zal iedereen wel kennen, maar van Heveadorp zal waarschijnlijk niemand ooit gehoord hebben. Huizen en zo nog meer plaatsnamen kwamen voorbij. De tocht ging voorspoedig, hoewel het plasniveau vandaag wel erg hoog was. Misschien hadden we medelijden met de lage waterstand van de Waal. Overigens zijn we een aantal oude en nieuwe bruggen gepasseerd. Niemand was bang dat een van die bruggen zou instorten. We leven mee met die vreselijke  ramp daar in Italië.

Al fietsend kwamen we steeds dichter bij de Posbank. En dan ga je daar natuurlijk niet omheen. Gelukkig was het nog niet druk met wielrenners. Al hijgend en puffend, ook na een extra rondje van 8 km kwamen we eindelijk bij de welverdiende koffiepauze. Koffie, thee en gebak, wat wil een mens nog meer?

Na de pauze bracht Johan ons op de hoogte wat er nog te wachten stond. Dat waren twee beklimmingen. Een was de Holle weg (een minder goed wegdek) en de andere was de Italiëweg. En dat bracht sommigen van ons in een melige bui. Kwam het door de naam Italiëweg, of had er iets in de thee gezeten? Afijn, we kwamen tot de opmerkingen dat een meertje langs de route ongetwijfeld het Gardameer moest zijn. En bovendien viel Alex op dat er geen enkele auto een Italiaans kenteken had. In een klein ven zwommen oranje Italiaanse karpers.

Toen we weer terug kwamen tot normale ernst reden we in flink tempo tegen de wind in naar de auto’s. Natuurlijk nog even een aantal plaspauzes en dan was de mooie rit afgelopen. Prima voorbereid jongens.

De afstand vandaag was 105 km en verder hadden we 600 hoogtemeters bedwongen.

Tot afsluiting kwamen we bij de jarige Maurice, onder het genot van gebak en een pilsje. Mooie dag vandaag.


Terug naar het overzicht.