Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

19 mei 2019: Heythuysen


19 mei

Gisteren was het bijzonder mooi weer, dus voor vandaag zal er nog wel iets overgebleven zijn. En ja hoor, het was prima. Om 8 uur startten we met 9 personen. Michiel had de tocht en bracht ons keurig naar Heythuysen.

Fijn om weer aanwezig te kunnen zijn. Woelige weken achter de rug (en kleindochter Floor van Eefje erbij, Max weer thuis na zijn open hart operatie en mijn medische toestand is in bedwang) en nu dus knallen maar weer.

Het systeem van doordraaien werkt heel fijn. En het werkt ook goed. Voor iedereen is het duidelijk. Dus zo al ronddraaiend en met een aardige snelheid kwamen we in het buitengebied, tussen Heythuysen en Roggel, op de pauzeplaats aan. Geen ellende gehad, allemaal tevreden gezichten, en bij de koffie en thee een lekker glaasje met slagroom en likeur. Dat glaasje kreeg nog een keurige mondelinge toelichting, die voor een enkeling vertaald moest worden.

Na de pauze weer op weg naar De Mortel. Weer verliep de tocht rustig totdat het bekende verschijnsel (het werkt als een rode lap op een stier) werkelijkheid werd. Want wat gebeurde er? Ergens uit een zijweg kwam een pelotonnetje wielrenners op onze route, een paar honderd meter voor ons. Zij hadden een rood shirt aan en reden net iets harder dan wij. Dus dat laten we niet op ons zitten. De snelheid werd verhoogd om dat rode shirt in te halen. Langzaam aan werd de snelheid richting boven de 35. En warempel lukte het om dat groepje in te halen. En wat zagen wij? Op hun rode shirt stond ook nog Gerrits-Franssen, ons wel bekend. Dat werd wat buurten voor Ronald!! Dat groepje had een zeer, zeer goede voorrijder, want de snelheid ging soms zelfs naar de 40. En ze bleven op onze route. Blijkbaar had Michiel zijn route aan hen verkocht. Maar vlak bij Milheeze gingen zij een andere weg in en wel naar De Rips. Nu konden wij rustig, nou ja rustig, onze weg vervolgen naar huis. Mijn teller gaf 105 km aan evenals Strava, Het gemiddelde was bijna 29, dus prima gereden.

De rit is goed geslaagd, net zo goed als het Eurovisiesongfestival van gisteravond.


Terug naar het overzicht.