Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

19 september 2021: Rondje Eindhoven


19 september

Vandaag niet Leudal zoals we verwacht hadden. Nee, zei Martien, Leudal wordt weer boven de 100km. Dat doen we niet, dan maar een korter rondje Eindhoven. Prima, iedereen akkoord. Even Johan bellen, want die verwacht ons langs Deurne, vlak bij zijn huis. Johan gebeld of hij alvast naar de plaats ging van de voormalige slipschool, vlak bij hem. De naam slipschool bracht heel wat verwarring. Nadat iedereen er van overtuigd was dat het slipschool was en niet slipjesschool, konden we vertrekken.

We hebben Johan opgepikt en toen…… Toch maar de kortste weg naar de oorspronkelijk geplande route Eindhoven. Dus weer richting Beek en Donk/Lieshout. Tja dat waren ruim 20 km extra. Maar och, de zon scheen, weinig wind, de temperatuur ging omhoog, wat maakt dat uit.

Met volle vaart richting rondom Eindhoven, Oorschot, enz. Uiteindelijk koffie in Duizel of zo iets. Uit  die buurt komt toch onze sprintkampioen Lavrijssen vandaan?

Na de late koffie verder richting huis. We kwamen na Schaft langs het café bij de rotonde, waar we vaak koffie drinken. O, dan wordt het toch een beetje later vandaag, dacht iedereen.

Johan begon het langzaamaan benauwd te krijgen. Hij moest tijdig met de trein naar Eindhoven om uiteindelijk in een loge naar PSV-Feyenoord te gaan kijken. Uiteindelijk ging hij maar alleen snel verder langs de kortste weg naar huis. Of hij de trein gehaald heeft? We horen het wel. En op het moment van dit schrijven weet ik ook nog niet of PSV het gehaald heeft. Ik hoop van wel.

Even later haakt Martien af want hij zit er wat door. Even extra koffie voor hem. Wij rijden verder naar huis.

Hoe ver was het vandaag uiteindelijk? Toch nog 133 km en ruim 29 gemiddeld met 8 personen. Het lijkt wel, merkte iemand op, dat de ritten op het eind van het seizoen steeds langer worden. Ja Peter, volgende week ben je dus gewaarschuwd.


Terug naar het overzicht.