Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

2 juni 2019: Kaulille België


2 juni

De zonverwachtingen waren fors. De temperatuur beloofde zomerse waarden. Als alle voor spellingen uitkomen, dan wordt het vandaag waarschijnlijk puffen.

Maar voordat we vertrokken kwam daar het bericht dat Leo zojuist met de ziekenauto naar het ziekenhuis was gebracht. Het was nog een hele klus geweest voor het zover was. De ladderwagen van de brandweer was er aan te pas gekomen om Leo via het raam naar beneden te brengen. Dat is sensatie, maar wat belangrijker is is natuurlijk hoe het met Leo gaat. Hopelijk horen we spoedig goede berichten.

Na deze berichten vertrokken we onder leiding van Gerry naar Kaulille voor de 120 km. We begonnen rustig en met aardig wat tegenwind. Maar dat namen we maar voor lief, want het betekende dat we op de terugweg de wind mee zouden hebben.

Op de heenweg was er gelukkig niets verder aan de hand, geen lek, duidelijke weg, rustig tempo, flink wat buurten, enz. Het enige probleem dat we tegen kwamen was de pauzeplaats. De gebruikelijke plaats was dicht. Maar geen probleem, want Gerry had met vooruitziende blik daar rekening mee gehouden en een reserve koffieplaats gevonden. Helaas was de café wel bemand, maar het hek naar het terras was nog dicht. Na enig aansporen kwam er een jonge dame, nou ja jong, en die opende het hek. Met een door rook doorspekte stem nam ze de bestellingen op en serveerde ook nog vlot en vriendelijk. De prijs van € 1,90 viel ook nog mee. Daarna op de weg terug. Wind mee? Meestal wel. Zon? Jazeker, volop. Temperatuur? Ja die hadden we en niet mals. Het werd aardig warm, zelfs flink warm. Het enige obstakel kwamen we tegen in Helmond. Het fietspad lag er uit. Tja, dat was gisteren nog niet, maar ja Helmond hè.

Na deze hindernis was er verder niets meer en kwamen we keurig op tijd in De Mortel aan. Na 120 km en bijna 29 gemiddeld is het weer prima geweest. De deelnemers op de Alpe Du’Zes veel succes. We hopen voor Leo op positieve berichten.


Terug naar het overzicht.