Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

2 september 2018: Neer


2 september

Of de bestemming precies Neer was, weet ik niet, maar daar was wel de koffiepauze. Vandaag een ingelaste tocht. Michiel heeft nog geen fiets, dus Henry nam de tocht op zich.

Vooraf hadden we de discussie: wel de geplande 120 km of toch inkorten omdat we ’s middags de 7-dorpentocht hebben, georganiseerd door alle wielerclubs van onze gemeente. En dan is in elk dorp een startpunt, dus ook in ons eigen De Mortel. En dat startpunt moet dan verzorgd worden door wijzelf, Meukerdur. Dus was het uiteindelijke besluit: wel starten om 07.30 u en een ingekorte tocht door Henry.

We gingen met 5 renners van start. Dus dan weet je het al: de temperatuur was laag, beneden de 10 graden. Maar het weer was verder prima en de voorspellingen waren goed, namelijk een zonnige dag. Dus was ons humeur ook prima. Henk was er niet bij, want die was net terug van de rit naar Verona: 1230 km, gestart vanuit Merselo. Een knappe prestatie Henk!!

Het tempo was prima, vrij rustig. We hadden geen enkel oponthoud, geen lek, geen wegen die plotseling weg waren, geen drukte op de weg, enz.

We kwamen voorspoedig in de richting van onze pauzeplaats, maar die was nog net niet open. Dus gingen we, zoals vermeld, door naar Neer. Daar was kermis, maar het café was toch al open. Tijdens de pauze werden de arm- en beenstukken uitgedaan, evenals de windvangers. Na de  pauze weer op tijd vertrokken en toen… Tja daar was wel een beetje tegenslag. Omdat Henry de route had ingekort was er een kleine onzekerheid over de weg en vooral het wegdek. Daar had je het al: rechts af en toen was de harde weg (die er gisteren natuurlijk nog wel lag) weg. Het werd een grindweg. Maar dat is ook een weg. Na enkele kilometers grindweg werd het weer harde weg, gelukkig.

De klok werkte nog steeds prima mee, evenals het weer en de wind tegen. Geen verdere tegenslag, mooie route en rap ging het naar De Mortel.

Daar kwamen we al om kwart voor twaalf aan. Dus was  de planning prima en konden we ons rustig gaan voorbereiden op de 7-dorpentocht.

De afstand vandaag was uiteindelijk 110 km en toch nog bijna 30 gemiddeld. Goed gedaan Henry. Hij kan zich gaan voorbereiden op zijn eigen tocht. Hij gaat met vier man a.s. zaterdag vertrekken naar Engeland om daar 2 weken links van de weg te gaan fietsen. We hadden hem eigenlijk vandaag daar alvast op kunnen voorbereiden door ook links te gaan rijden, maar bij nader inzien is dit toch geen goed plan. Henry, Arie, Johan en Henk veel succes in Engeland.

 


Terug naar het overzicht.