Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

20 augustus 2017: Den Bockenreyder


20 augustus

De eerste geplande rit na de vakantieperiode is vandaag. Frans v.d. Kam bracht ons met 8 mannen, in een goed tempo van 29,5 en over een afstand van 104 km heen en terug naar en van Den Bockenreyder. Dat is een historische plaats, bekend van de smokkelaar de Zwarte Ruiter. Maar,

dat moet gezegd worden, het is een prachtige omgeving en een bijzonder mooi terras. Op de heenweg was er wat wind, veel natte weggedeelten en dan kan het niet anders dan dat we lek hadden. Ja hoor, een steentje in de band. Gelukkig was het snel verholpen en was er tevens ruimte voor “functioneel lek”, zoals we dat zo mooi noemen. Voor de niet ingewijden: dan kun je even plassen. Verder ging de tocht heel voorspoedig.

Op zo’n pauzeplaats kom je toch altijd weer bekenden tegen, zoals de groep uit Aarle-Rixtel. De wereld blijft klein. In de pauze even een foto nemen van Michiel. Hij wilde de leden van de Indoor-Bike-Event commissie even laten weten dat hij een bikkel is. Want gisteravond zat hij nog op de verjaardag van Jan van Zweeden in ’t Anker, en nu toch op de fiets. Als het laat is geworden, ja dan ben je terecht een bikkel.

Na de pauze terug naar De Mortel. Was er op de heenweg een beetje wind tegen, dan hoop je dat op de terugweg de wind wat sterker wordt en dan natuurlijk in de rug. En ja hoor, dat gebeurde. Dat had tot gevolg dat de snelheid steeds aanmerkelijk boven de 30 bleef.

Maar met die snelheid worden bochten ook snel genomen en dat betekent dat we dan, hoe goed je ook oplet, je een beetje de binnenbocht neemt. Dat gebeurde dus een keer, onoverzichtelijke bocht, snelheid en inderdaad een tegenligger. Gelukkig ging het net goed. Kwart over twaalf waren we thuis.


Terug naar het overzicht.