Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

20 juni 2021: Bracht Duitsland


20 juni

Vaderdag vandaag. Dus meteen de vraag hoeveel vaders c.q. opa’s zijn er vandaag. Welgeteld 5 vaders en een opa, Allemaal vol goede moed.

Vannacht heeft het wat geonweerd en nogal wat geregend, maar wij lagen gelukkig allemaal in bed. Wat ons nog wel restte was de wind. Die mocht er zijn vandaag. Maar allee, we zijn geen mietjes.

Twan heeft de rit keurig uitgezet en met Alex goed voorbereid. Vooraf kwam zijn waarschuwing: de koffiepauze is wel wat ver in de rit, maar helaas er zijn zo vroeg niet veel koffiegelegenheden open.

Vol goede moed zijn we op weg gegaan. Na veel kilometers kwamen we aan bij het pond in Reuver. Wie schetst onze verbazing, toen de pondbaas ons vertelde dat hij zelfs wist waar De Mortel lag. Hij had de naam op ons tenue zien staan. Hij wenste ons een goed vervolg van de rit.

De pauze was uiteindelijk in Stein. En ja hoor, de kasteleinsvrouw wist ook al waar De Mortel lag. Maurice heeft ons allemaal op de lijst gezet bij dit café, want dat moet nog steeds.

Na de pauze weer vol goede moed begonnen aan het laatste deel van de tocht. Nu speelde de wind ons vaak weer parten, maar gelukkig niet steeds van voren, maar ook van opzij en zelfs vaak in de rug. Dat bracht ons allemaal tot de opmerking; krijgen we de wind nou eens niet steeds van voren (zoals thuis haha) maar ook eens in de rug. Dank aan de vier koptrekkers die het laatste deel (20 km) geheel voor hun rekening hebben genomen. Bij ons was de tank aardig leeg.

Na 135km en met een gemiddelde net beneden de 29 kwamen we thuis om daarna de vaderdag geduldig te doorstaan.


Terug naar het overzicht.