Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

21 april 2019: Kevelaer


21 april

Vandaag, Eerste Paasdag, de traditionele rit naar Kevelaer samen met Elsendorp. Vaak was het weer minder en de laatste weken ook nog erg fris. Maar blijkbaar heeft Maria aan ons gedacht en heeft de besloten, samen met haar zoon Jezus, om er eens voor te zorgen dat  de mannen van Meukerdur nou maar eens goed weer moeten hebben. Ik kan alleen maar zeggen: Maria en jouw zoon: hartelijk dank. Het leek wel zomer.

Om acht uur de start, nog even bibberen, maar niet lang. Met het stijgen van de temperatuur steeg ook het deelnemersveld. 15 Mannen van Meukerdur en bij de Middenpeelweg stonden vanuit Elsendorp nog eens 6 stoere mannen en 1 jonge dame te wachten op ons. Als snel hadden zij ook in de gaten dat wij elke 5 minuten wisselen van koppositie. Geen probleem, iedereen draaide gewoon mee.

Zo kwamen we, zonder oponthoud, veilig aan in Kevelaer. We zochten onze stampauzeplaats met koffie en gebak. Maar helaas, zij waren dicht. Dan maar 10 meter verder. Daar waren ze wel open en konden we plaats nemen op het terras. Koffie/thee en gebak gingen er in als koek. Ja hoor, bedevaart is tenslotte bedevaart. Terwijl we aan de koffie zaten zagen we opeens nog een aantal mensen de hoek om komen en warempel, het waren er ook nog in ons clubtenue. Ja hoor, Henri was op weg met deze groep, waaronder ook enkele dames. Zo leek de hele straat wel vol met Meukerdur.

Na de koffie werden er vele kaarsen aangestoken, allemaal voorzien van een bedoeling, intentie of verzoek om hulp en ondersteuning. We hopen dat Maria het allemaal goed heeft gehoord en ons daar een beetje mee gaat helpen.

Na de pauze weer op de weg terug. Dan blijkt dat zo’n groep van 22 toch wel veel is. Alex, Ronald, André en ik gingen op eigen gelegenheid, op volle toeren voor de groep uit op weg terug. Alex kon dan meteen uitproberen wat voor snelheid zijn nieuwe, prachtige fiets aan kon. Dat was dus steeds een snelheid van rond de 35. Het kwam voor mij heel goed uit, want thuis wachten de kleinkinderen op de Paashaas en daarna moest ik op volle snelheid naar PSV.

Wij waren om 12.10 uur thuis en hadden toch nog een gemiddelde van bijna 30 bereikt. Hoe laat de rest thuis was horen we nog wel eens. (de rest was om 12.18 uur terug)

Morgen, Tweede Paasdag, opnieuw prachtig weer. Verschillende van onze leden gaan dan weer op weg, zeker een aantal naar Siebengewald. Succes mannen.


Terug naar het overzicht.