Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

22 april 2018: Berg en Dal


22 april

Al verschillende dagen hebben we prachtig zomerweer. Maar vandaag, zondag? Gelukkig komen diverse voorspellingen niet uit en hebben wij ook prachtig wielrenweer. Dus Alex brengt ons vandaag in de zon heen en weer naar Berg en Dal. Hij heeft zijn uiterste best gedaan om een hele nieuwe route uit te zetten. Daarin is hij voortreffelijk geslaagd.

Om even bij het begin te beginnen. We zijn gestart met 8 renners. Op het laatste moment heeft Frans van de Kam afgezegd. En dat doet Frans niet zo maar. Hij had een hele geldige reden. Aan het tijdstip van zijn app te zien is Frans vannacht opa geworden van kleinzoon Siebe, zoon van Gijs. Alles is goed appte Frans, dus reden om te feesten en om blij te zijn. Frans van harte gefeliciteerd, ook aan oma Rida, ook lid van onze club. We wensen Siebe toe dat hij mag opgroeien tot een geweldige kerel en mogelijk ook wielrenner wordt. Hoewel, een andere sportieve richting is ook goed, zeker in het gezin van de Kam.

Dus met 8 man op weg naar Berg en Dal. Het was absoluut niet de bekende route via Boxmeer en Gennep. Nee, we hebben zelfs Keent aangedaan, ook Overasselt en Heumen.

Via de H. Landstichting en het Afrikamuseum zijn we Berg en Dal binnen gereden om bij Tivoli te pauzeren. Ondertussen hadden we de eerste lekke band, of liever alle twee de banden tegelijk, van Arie al gehad. In Tivoli gingen we met 5 personen direct pauzeren, maar 3 van ons maakten nog een rondje over de bekende heuveltjes om zichzelf even echt in te spannen. Rini zag toen dat hij weer lek had, maar kon dit in de pauze herstellen.

Na de pauzerichting Groesbeek en weer terug naar De Mortel. Ook nu niet via de bekende wegen via Boxmeer, maar via Ledeacker. Gelukkig kon Alex de kop afstaan aan andere frisse renners.

Uiteindelijk kwamen we rond kwart voor een in De Mortel aan. Het weer was nog steeds prachtig. De snelheid was prima: bijna 30. Compliment voor Alex en Ronald, die op kop goed in de gaten hielden of iedereen steeds goed kon aansluiten. De afstand vandaag was iets meer: ruim 115 km.


Terug naar het overzicht.