Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

22 juli 2018: Vakantietocht Grubbenvorst


31 juli

Op een zonovergoten terras van de Tennisclub verzamelden, op verzoek van Ronald, de renners van onze club zich. 6 Personen kwamen op deze oproep af. Grubbenvorst was het doel van de 105 km en rustig aan, want het koffieadres zou anders nog gesloten zijn.

Ronald stelde voor om daarom voor de pauze iets meer km te maken. Dat lukt prima.

Het was een geluk dat we de wind in de rug hadden. Dus met Ronald en René op kop kwam de vaart er snel in. Geen lek, geen tegenslag, maar wel weer regelmatig regen van die grote sproeiers op het land of in de wei. Dat gaf alleen maar wat gemopper, omdat de fietsen dan weer gepoetst moesten worden.

De pauzeplaats was gelukkig al open, hoewel op de vraag of ze al zo vroeg open waren, antwoordde de juffrouw (niet blond) dat ze nog dicht waren. En nog een tegenslag: bij de koffie en thee krijg je zo’n klein glaasje met slagroom en rum. Helaas was de slagroom er nog niet, aldus de juffrouw. Dus kregen we geen glaasje, zei die juffrouw. Ze kwam de koffie brengen en, jawel hoor, met de glaasjes met rum en slagroom. De slagroom was er toch nog niet? Nee, aldus die dame, maar de slagroom was er wel. Tegen zoveel duidelijkheid kun je niet op, dus staakten we die discussie.

Na een ruime pauze vertrokken we weer. Geen gesprek over de wind, dus gewoon fietsen via Oirlo, Tienray, Veulen en langs Venray.

Weer nog steeds goed, dus ging de snelheid wat omhoog om gelijke tred te houden met de hoogte van de temperatuur.

Al met al kwamen we weer heel voorspoedig aan in De Mortel.

De afstand werd, vanwege die kleine omweg afgetikt op 110 km en 31,2, althans op mijn teller.

Ronald bedankt. En tot volgende week, nog steeds een vakantierit.


Terug naar het overzicht.