Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

22 september 2019: Haps


22 september

De geplande rit voor vandaag was uitgezet op 80 km, maar doordat we gewisseld hebben was de vraag of er geen 100 km van gemaakt konden worden. Geen probleem, aldus Peter. Dus………..

togen we op weg voor de 100 km met 7 renners en jawel hoor, weer een aanwakkerende wind. Aanvankelijk hadden we de wind regelmatig tegen, maar, aldus onze wijze voorspellers, heb je hem dan na de pauze natuurlijk mee. Zelden hebben we zo’n eigenwijze wind gezien. De wind draaide gewoon met ons mee en dan heb je hem toch erg vaak tegen. Maar niet getreurd, wij zijn bikkels en knokken ons er wel doorheen.

De rit was erg mooi en we kwamen op wegen waar we niet vaak of zelfs nooit zijn geweest.

Het waren veel wegen, zgn binnenwegen, lekker breed en weinig verkeer. Het was wel soms oppassen omdat er veel bochten in zaten en langs de kanten van de weg veel struiken. Daardoor moest je erg goed oppassen om niet de binnenbocht te nemen. Dat blijft een aandachtspunt. Een keer kwamen we 4 bejaarde fietsers tegen, die wel hun binnenbocht namen. Wie kreeg de schuld? Ja hoor: wij. Jullie gaan ook zo hard, aldus de dame.

Een minpunt voor deze route: aub geen grindpaden meer. We hadden er maar een, maar leuk is het niet.

We zijn gelukkig onder een stralende zon thuis gekomen met een goed gemiddelde.

Vanmiddag? Voor velen van ons diverse programma’s. Op de dorpsweide is een mooi bevrijdingsconcert met de fanfare en diverse bijdragen over de bevrijding en de vrijheid. Zeker de moeite waard. Ook de moeite waard vanmiddag: PSV-Ajax en de rit van Max Verstappen.

PS er zijn ook nieuwe foto’s geplaatst.


Terug naar het overzicht.