Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

23 juli 2017: Empel


24 juli

Na de verrassingstocht van vorige week was het vandaag weer een reguliere tocht. Ronald had de leiding, ondanks zijn duim die tijdelijk even uit de kom is geweest. Het was niet te merken dat hij lichamelijk ongemak had.

De snelheid op kop was buitengewoon fel. Naast Ronald reed Alex, net terug van vakantie in Kosovo. Wat hij daar gegeten of gedronken had weten we niet. Feit is wel dat deze twee kopmannen geen last hadden van de wind. We reden constant ruim boven de 30.

Voor de pauze dienden we ongeveer 65 km af te leggen, met het risico dat het café in de pauzeplaats nog niet open zou zijn. De twee kopmannen waagden de gok. En wij konden niet anders dan volgen. Het enige obstakel voor de pauze was de afsluiting van een spoorwegovergang in Vught. Maar daar vonden we snel een omweg.

Daarna rap naar Oud-Empel bij het visserscafé voor de koffie/thee. De gok viel goed uit: het café was open.

Na de pauze nam Twan de koppositie over van zijn broer. Ronald bleef gewoon op kop. De wind trok flink aan, maar de snelheid ook. Er ging nog een schepje bovenop. De route leverde verder geen problemen op. Ronald had het keurig uitgezet.

De aanwijzingen, die Henk ons geleerd heeft (tekens met de hand en arm ipv steeds schreeuwen) worden behoorlijk consequent doorgevoerd. Dan kan Henk ook weer tevreden slapen.

Rond half een kwamen we in De Mortel aan, na 125 km met een gemiddelde van ongeveer 30.5. Mooi gedaan en net voor de bui binnen.


Terug naar het overzicht.