Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

24 juni 2018: Bokhoven


24 juni

Vandaag is het Mortel kermis, dus we verwachtten weinig mensen aan de start. Maar dat was een misrekening. We waren met 11 man aan de start. De temperatuur was fris en de wind matig Noordelijk.

Vandaag een erge “lekke” rit. Twee keer lek met de banden en niet geheel toevallig waren dat beide fietsen met schijfremmen. Of het daar aan gelegen heeft weten we natuurlijk nooit. De andere lekken waren van andere aard. Misschien kwam dat door de kermis of gewoon door een te kleine blaas. Het kan zo maar iets zijn.

Dan de rit. De heer H. de L. was vandaag aan de beurt. Gisteren wilde hij nog naar Winterberg, maar ik weet niet of hij dat gedaan heeft. Tja die namen toch vanwege de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). We zullen ons er maar niet te veel van aantrekken en gewoon zeggen dat Henk vandaag de rit had.

Het ging rustig aan in het begin met de wind tegen. We hadden geen echt oponthoud, behalve dan de verschillende leksituaties. Kalm naderden we Den Bosch en Vlijmen, waar we met een grote boog omheen zijn gegaan, richting Bokhoven.

We bereikten de pauzeplaats, langs de Maas. Natuurlijk ging het in de pauze over de voetbalwedstrijd van gisteravond. Die Duitsers weer, ja hoor in de laatste minuut. Maar eerlijk is eerlijk, ze hadden het verdiend, hoewel Zweden ook goed was.

Na de pauze ging het met veel meer snelheid richting huis. We passeerden o.a. ’t Wild en Gewanden, twee plaatsen waar een gewoon mens nooit van gehoord zal hebben.

Wat kwamen we verder tegen? Hekken, veel hekken. Op verschillende wegen, direct na de pauze, was er een wegafzetting. Trouwens voor de pauze hadden we daar ook al last van, vlak bij St. Michielsgestel. Daar was een evenement op een crossbaan, crossen voor wielrenners. Het was er enorm druk en dus moesten wij daar een omweg nemen.

Afijn, na Gewanden en ’t Wild gingen we verder richting De Mortel. De snelheid nam steeds toe en dat was goed voor het gemiddelde. Zo passeerden we Vorstenbosch (weer lek) en konden uiteindelijk voorspoedig naar De Mortelse kermis.

Vandaag was de afstand 125 geworden en het gemiddelde tussen de 29 en 30.

Volgende week half acht vertrek naar Bracht en de afstand van 130.


Terug naar het overzicht.