Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

24 maart 2019: Heusden


24 maart

Vandaag is de derde rit van ons programma. Maar in werkelijkheid is het eigenlijk de tweede rit. De eerste is verregend waardoor die rit, met dames, helaas is uitgevallen.

Vorige week was de tweede rit, maar de weersomstandigheden waren twijfelachtig. Uiteindelijk hebben toch nog 6 stoere mannen de tocht voltooid. En achteraf was het weer nog meegevallen ook.

Dan vandaag, dat is de rit naar Heusden. De zon scheen al vroeg, de lucht was helder, de verwachtingen waren uitstekend, wat wil je nog meer? En ja hoor, met 15 man aan de start, een ruime verdubbeling van vorige week. Johan had de route aangepast, dus niet naar de Pandoer deze keer. Doordat het nog fris was in het begin was het tempo rustig. We hadden even overwogen om de groep te splitsen, maar natuurlijk hoeft dat nog niet met 15 man.

Rustig trappend volgden we onze voorrijder. De wind was best flink, maar we konden het wel aan. Vlak voor de pauze vertelden Johan ons dat we een andere pauzeplaats hadden, een hele bijzondere plek. Wat bleek? Het was bij de golfbaan, iets ten oosten van Heusden. We zaten prima op het terras, lekker in de zon. Mogelijk dat we daardoor geen haast hadden.

Na de pauze weer terug naar De Mortel. Onderweg werd herhaaldelijk ingegrepen, want de cursus van wegkapitein heeft zijn nut bewezen. Stoppen als het moet, fietspad aanhouden, ook bij een stoplicht, zorgen dat iedereen weer bij elkaar is na een oversteek, enz. Dat geeft toch een veiliger gevoel.

In de volle zon kwamen we aan in De Mortel, na ruim 80 km en een gemiddelde van net 27. Een rustig begin voor de meesten van ons.

Let volgende week op: de klok wordt verzet, een uur vooruit. En om 8.00 uur vertrekken.


Terug naar het overzicht.