Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

24 september 2017: Reichswald


24 september

De laatste tocht van het seizoen, behalve dan de afsluitende rit volgende week, was een tocht waarbij Alex ons meenam. Gewoon om 08.00 uur starten. We waren met 5 man en vertrokken op deze frisse ochtend, met wat mist in de verte. Via mooie wegen, Wanroy,
Rijkevoort, Oeffelt en Gennep, bracht hij ons naar het Reichswald.

En daar was het wel mistig, zeer mistig. Maar dat duurde maar even. Daarna kwam de zon en die bleef.
In het Reichswald waren duidelijk veel sporen te zien van het wroeten door wilde varkens, maar daar hadden wij geen last van.
Zonder problemen kwamen we met z’n allen aan, vlak voor Gennep, in een dorpje, waar de koffie maar € 1,50 kostte. We praten wat na, vooral over de groep die ons, net buiten Mook, vlak voor de eerste heuvel, we weten wel, die eerste steile klim, met veel lawaai ons
inhaalde. Wij schrokken ons een bult. Met bruut geweld werden we aan de kant geschreeuwd. Met flinke snelheid stoven ze die eerste bult op. Meteen daarna zakte de eerste wielrijder van hen al door het ijs en konden we hem inhalen. Dus: veel geschreeuw, maar weinig wol, zullen we maar zeggen.
De kasteleinvrouw, die ons koffie bracht, zei meteen. Tja dat zijn er weer van die onfatsoenlijke wielrenners. Ho, ho, zeiden we, dat doen ze niet allemaal, wij dus niet. Ja daar was ze het wel mee eens, want wij waren haar koffiegasten.
Na de koffie snel naar huis, want Alex moest al weer snel weg en de rest moest naar de tv, vanwege Utrecht-PSV om 12.30 uur. 1-7!! Tjongejonge, wat leuk voor de PSV-fans.
Tussen St. Anthonis en Elsendorp ging de telefoon van Twan en Alex. Alarm, noodoproep. Gelukkig bleek hert achteraf loos alarm.
Net na 12 uur kwamen we aan in De Mortel, dus mooi op tijd voor iedereen. Dat waren weer 102 km en ruim 29 gemiddeld.
Volgende week de laatste, afsluitende rit, met verrassing. Dus kom eens met heel veel mensen.
Bij het ter perse gaan van dit verslag was het resultaat van de 24 uurs rit van Henk in Nuenen nog niet bekend. Henk, we hebben er heel veel vertrouwen in.


Terug naar het overzicht.