Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

25 augustus 2019: Nederweert


25 augustus

Al enkele dagen is het aangenaam, warm, warmer, behoorlijk warm, tegen het hete aan. Dus dat belooft wat voor vandaag. Hoe dan ook, we starten met 6 personen. Veel anderen van onze club zijn

al bezig met het voorbereiden en uitzetten van de tocht van vanmiddag nl. de Zeven Dorpen Tocht.

We gaan op weg, nog in een aangename temperatuur. Al na 2 kilometer is er lek. Snel gemaakt, maar na 100 meter weer dezelfde band lek. Toch niets in de buitenband, blijkt na stevig onderzoek. We gaan weer verder en inderdaad de hele tocht geen lek meer. Dat wil zeggen geen lek in de banden. Maar bij iedereen begon de koppakking te lekken, zoals we dat gewoonlijk noemen. Ja hoor, het werd steeds warmer.

Toch kwamen we goed aan in Nederweert. Maar jammer: geen café open, wel veel glas op de weg in het centrum. Dan maar weer naar de Mc Donalds.

Na de koffie/fris weer op weg naar De Mortel. De koppakkingen werden steeds meer lek, de temperatuur bleef stijgen en het tempo bleef onveranderd stevig.

Er werd wel steeds gewisseld aan de kop op het commando “wisselen”. Maar de laatste kilometers hebben we dat maar achterwegen gelaten. Bij verschillend mensen was de pijp behoorlijk leeg. We hebben er weer ruim 105 opzitten met een aardig gemiddelde van ruim 29. Prima gedaan.

Snel naar de douche en dan vanmiddag misschien nog de Zeven Dorpen Tocht fietsen of hier en daar een handje toesteken. En voor een enkeling is er een familiebarbecue.

 


Terug naar het overzicht.