Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

25 juli 2021: Ravenstein


25 juli

De Olympische Spelen zijn begonnen. Of dat de reden was dat wij met 11 man aan de start stonden? Wie weet? Het motto: meedoen is belangrijker dan winnen was vanmorgen misschien wel van toepassing. Want we hadden een rustige tocht. Het laatste deel was heel rustig, want dat was nodig nadat we rond Volkel even een (te) grote snelheid hadden over dat grindfietspad. Maar daarna waren de troepen weer onder controle.

Koen bracht ons over mooie wegen naar Ravenstein. Er was tijd om wat te keuvelen met elkaar. We hadden het met Johan over zijn Frans avontuur de laatste week. Hij had een mooie tocht gehad met zijn gezelschap. Maar er waren ook nog al wat banden nodig geweest. Ook hadden we het over de wielrenners en wielrensters. De laatsten waren nu bezig. We spreken al gauw over allerlei gouden medailles, maar zo eenvoudig zal het niet zijn. De Nederlandse dames fietsen niet alleen. Als je nu de uitslag weet, dan weet je dat het wel eens anders kan lopen dan je vooraf inschat.

De pauze was weer op die mooie plek net na Ravenstein. Het is een mooi plaatsje in die oude boerderij. Keurig geregeld Koen.

Na de pauze ging het weer verder richting de bandenmolen van Reek. We kwamen langs nog al was zijarmen van de Maas, waar, zo te zien, vorige week wel heel veel water heeft gestaan. Maar nu was veel water al weg. Er stonden wat koeien in die uiterwaarden, maar of zij allemaal uit Limburg zijn komen zwemmen konden we niet zien en vragen natuurlijk ook niet.

Uiteindelijk kwamen we terug in De Mortel. De zon scheen nog steeds en de temperatuur was prima. De 100 km zaten er weer op.


Terug naar het overzicht.