Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

26 augustus 2018: Kaulille België


26 augustus

Wat kan het weer toch ineens omslaan. Gisteren wat buien, vorige week nog warm en vandaag fris. Dat betekent dat de been- en mouwstukken tevoorschijn komen. Ook kwam het shirt met lange mouw in het vizier. Maar ondanks de frisse start gingen we toch met 10 personen en o.l.v. Gerry naar België, naar Kaulille. Gisteren was er niemand van start gegaan in Diekirch – Valkenswaard, dus iedereen was fit.

Meteen na de start ging het in rap tempo op weg. Dan ben je ook eerder warm. Via Vlierden ging het verder, om Asten heen, langs de Peel, om Nederweert heen en zo op weg naar Kaulille. Er was geen enkel oponthoud, geen lek, geen persoonlijk lek, alleen maar een flink tempo. Wel was er even gemopper en ook wel terecht. Want wanneer je in de bebouwde kom bent en het fietspad wisselt op weg en terug naar het fietspad, dan is de snelheid van 30 of meer niet zo handig. Je bent net te laat om de obstakels aan te geven en daar dan op te reageren. Enige voorzichtigheid is dan zeker welkom en dus een iets rustiger tempo in de bebouwde kom.

Na de bebouwde kom ging het weer in flink tempo verder naar België. Je merkt meteen dat je bij onze zuiderburen bent: de fietspaden zijn veel smaller en ook hobbeliger. Daarbij was het laatste stuk naar Kaulille ook nog eens langs de rijweg, zonder afscheiding met het fietspad.

Maar goed, we kwamen veilig aan in Kaulille. Helaas was het nog maar net half tien. Dus geen koffie, want het café was nog dicht. Och, dacht Gerry, dan maak ik maar meteen mijn bijna lekke band. Hij was al flink slap.

Na de lekke band gingen we weer verder en gelukkig, een paar kilometer verderop was een café open. Het terras was prima, de temperatuur steeg en de koffie/thee was lekker.

In de pauze ging het over volgende week. Dan neemt Henri de tocht. Hij heeft een tocht klaar staan van 120 km, dus om half acht starten (ook voor Henk?). het voorstel werd aangenomen, maar misschien moeten we ook nog even nadenken over de 7 dorpentocht die volgende week zondagmiddag plaats vindt. Meukerdur zit ook in de organisatie.

Na de pauze ging het voorspoedig naar huis, met een beetje wind in de rug.

Het was een mooie tocht van ongeveer 120 km en 30 gemiddeld.


Terug naar het overzicht.