Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

26 mei: Oud Empel


26 mei

Vanaf vandaag is de start om 7.30 uur. Dit i.v.m. de lengte van de tocht. Tot de vakantie zijn de tochten boven de 100 km. Mert 12 personen stonden wij aan het vertrek voor de tocht naar Oud Empel onder leiding van Ronald van den Heuvel. En de afstand is 120 km.     

Er waren personen bij die in korte broek e en korte mouwen fietsten. Maar er waren er ook bij die beenstukken en arm stukken aan hadden. Het zou droog blijven maar er stond wel een stevige wind uit het ZW. Dus voor rust wind tegen en na rust het grootste gedeelte wind van achter. Iedere keer als je in gesprek was met je buurman werd er geroepen draaien. Dat wil zeggen dat iemand anders de kop over neemt. En zo heb je iedere keer een andere buurman. Totdat je eerste buurman er weer is. Oh ja waar hadden wij het zojuist ook al weer over. En zo gaat het de hele weg door en ben je voordat je het weet zie het provincie huis van Den Bosch. Via Vlijmen en een omleiding komen we door Engelen en gaan even later over de sluizen naar Oud Empel. De pauze was bij het bekende café de lachende Vis.

Na de koffie en thee ging het hard op weg naar huis. Met 35 / 36 km per uur richting Gewand. Dit ging wel even te hard. Want niet iedereen bleek aan gesloten te zijn. Even later werd er door de kopmannen een foutieve afslag genomen. Nu moesten zij aan de bak om de rest weer in te halen. Dit leek wel op, die pakken wij even terug. En er werd terecht geroepen wij zijn een toerclub. Met een hoog tempo reden wij richting De Mortel. Vanwege festiviteiten in De Mortel moest onze leider om half een thuis zijn. Dit haalden wij ruimschoots. Vandaag weer 120 km onder de wielen gefietst.


Terug naar het overzicht.