Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

27 juni 2021: Oisterwijk


27 juni

Op deze spannende dag voor de Nederlandse sport (Formule 1, Nederland – Tsjechië, Tour) zijn wij mooi op tijd om 07.30 uur gestart met 11 mannen. Volgens mij had René de tocht andersom in elkaar gezet als de vorige keer. Nu reden we eerst langs het Wilhelminakanaal, want dan is het nog rustig op dat fietspad.

Vervolgens zijn we een heel stuk door de Kempen gefietst. We zijn o.a. in Vessem, Diessen, Haghorst, Lennisheuvel en Liempde geweest. Mooie tocht en ook mooie dorpjes. Maar tussendoor bracht het ons uiteindelijk bij de koffiepauze in Oisterwijk, in de bossen, bij het bekende rustpunt Boshuis Venkraai. Zij zijn altijd vroeg open. Er zaten al gasten die, volgens hen, er al een jaar zaten.

Wel kregen we discussie: hier zijn we nog nooit geweest tegenover: hier zijn we al vaak geweest. Waarschijnlijk kwam het doordat er gemalen hout of toch schilvers hout op de grond lagen. Wie zal het zeggen. In ieder geval was de koffie en ook de thee lekker.

Na de pauze via de Kampina verder. Nu was er iets meer tegenwind en ook meer tegenliggers op het smalle fietspad.. Maar niet getreurd, gewoon trappen en doordraaien.

Nog ruim voor half een hadden we er de 115 km op zitten. Het gemiddelde net onder de 30 was genoeg.

En nu op naar de spannende sportmiddag. We hopen natuurlijk bij al die evenementen op Nederlands succes.


Terug naar het overzicht.