Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

27 mei 2018: Nederweert


27 mei

Op een van de warmste dagen tot nu toe stond de rit naar Nederweert gepland. Bas bracht ons op het goede pad. Henk de Louw had ons gisteravond al uitgenodigd om met hem mee te gaan, alleen, tja, hij zou al om half vier in de morgen vertrekken. Dat leek ons veel te vroeg. Dus dan maar om 8 uur vertrekken met 8 personen.

Ronald en Bas op kop en daar gingen ze niet meer vanaf. Er was wat tegenwind en gaandeweg werd die sterker. Niet getreurd, wij reden naar Nederweert.

Al snel waren we met 7 man. Dat zou toch niet net zo gaan als met die kabouters? Steeds zou er dan eentje afvallen. Gelukkig gebeurde dat niet.

Bas had enkele andere wegen ingebouwd en daardoor werd de tocht heel aangenaam. We kwamen geen hindernissen tegen, geen lekke banden, geen wegen die vervallen waren, enz. Wel was er richting Ospel een nieuw fietspad, maar dat was nog niet helemaal klaar.

Zo kwamen we mooi op tijd in Nederweert aan. Niet meer zoeken naar een café dat open zou zijn, maar gewoon rechtstreeks naar de Mac Donald, want die is zeker altijd open.

Na de koffie/fris op weg naar De Mortel.

Weer geen oponthoud, maar gewoon alles laten meezitten. Max Verstappen kan daar niet van spreken, hij moet achteraan starten in Monaco na een crash tegen de muur. Tom Dumoulin doet het daarentegen prima met zijn tweede plaats. Hij heeft nu eenmaal niet de pepermuntjes die Froome wel heeft.

Mooi op tijd kwamen we in De Mortel aan. Mijn teller gaf 110 km aan en een gemiddelde van 30.6. Mooi gedaan.

Volgende week zijn er wat afvallers, nou ja, niet echt afvallers. Want Ronald en Gerry zijn dan al op weg naar de Alpe Du’zes. Misschien is André daar ook. We wensen hen heel veel succes.


Terug naar het overzicht.