Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

28 juli 2019: Vakantierit


28 juli

De hele week ongeveer 40 graden hitte, absoluut geen fietsweer, maar wat dan met de ochtendrit vandaag? Gelukkig is de temperatuur aardig gedaald, maar de weersvoorspelling geeft grote kans op buien. Gisteren hadden we er eentje en dat was een flinke. Maar niet getreurd,

het is zondagmorgen en nog droog. We zijn er met 5 man. Waarheen? Alex stelt voor: we gaan richting Den Bosch via Son, Liempde enz. Daarna langs het kanaal richting Veghel naar huis. Iedereen is akkoord.

Daar gaan we op weg en we zien wel. Beek en Donk, dan langs het Wilhelminakanaal naar Son. We zijn amper Son uit richting Best of daar komt de eerste bui. Wij zijn allemaal bikkels zeggen we tegen elkaar. Doorfietsen, en ja hoor, het wordt droog. Dan langs Best naar Liempde. Wat een verrassing wordt dat: we fietsen Liempde uit en komen warempel weer in Liempde uit. Daar loopt iemand. De weg lijkt dood te lopen, maar fietsen mogen er wel in. Is daar een fietspad, vragen we rijdend aan die man. Waar moete gullie naar toe? Naar Den Bosch. Ja hoor, hier zijn ook bossen en hij schudt meewarig het hoofd als wij doorrijden.

Toch komt het goed. We rijden langs Boxtel richting Den Dungen. Even zoeken, maar uiteindelijk komen we toch bij het gezochte koffiepunt aan. We zitten dan al op ruim 60 km. De koffie/thee smaakt goed. De bananen waren zeker in de aanbieding, vraagt André. Waarschijnlijk wel en wij verorberen allemaal onze banaan.

Na de pauze op huis aan, mooi langs het kanaal. Alex zegt: dat is een mooi fietspad, hendig en snel. Want het is nog geen 40 km meer naar huis. We draaien nog steeds door, maar na enige tijd rijden we toch maar achter elkaar. En als dan Alex op kop gaat, ja dan komt er gas op de plank. Och zegt hij, we hebben de wind toch in de rug. Dat is niet erg te merken, maar we houden het vol. Geen bui, geen regen, niets, alleen maar flink tempo.

En zo komen we mooi om 12 uur thuis, droog en wel en hebben we de 100 km toch net gehaald, net als de 30 gemiddeld.


Terug naar het overzicht.