Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

28 mei 2017: Den Bosch


30 mei

Onder een bijna stralende hemel vertrokken we onder leiding van Frans naar Den Bosch. Helaas was de lucht snel bewolkt en we hoorden in de verte flink gerommel. Buienradar gaf aan dat er wel eens een onweersbui kon komen. Maar gelukkig was het nog niet zo ver. Dus rustig starten. Links en rechts was er steeds de dreiging van een flinke bui. De wegen, waar we reden, waren nat, maar wij bleven droog. En, gelukkig, is dat steeds zo gebleven. Later hoorden we van al die plaatsen, ook in De Mortel, waar flinke buien waren gevallen. Wij hadden geluk.

De route van Frans bracht ons over allemaal nieuwe wegen, een prachtige rit. De wind was geen probleem, niet al te stevig. In gedachten waren we bij Henry en René, die de 400 km in Zuid-Limburg, België en Luxemburg er vast al wel hebben op zitten. Een knappe prestatie. Eveneens waren we in gedachten bij Max Verstappen en Tom Dumoulin. Maar als Max en Tom moeten starten zijn wij al weer thuis. We kennen nu de uitslag van beiden: Max is vijfde geworden en Tom eerste, dus winnaar van de Giro, een prachtige prestatie.

Langzaam aan naderden we Den Bosch. Vlak bij het provinciehuis keerden Toon en André om naar huis vanwege andere verplichtingen. De rest van de 9 renners draaiden ook af naar de mooie polder, met schitterende fietspaden oftewel de zuiderplas van Den Bosch. De klokken luiden voor ons, de harmonie speelde voor ons, het gilde liep voor ons uit. Wat een intocht in onze mooie hoofdstad van ons Brabant. Recht tegenover de Sint Jan was ons koffie adres. Oh ja en…….. ze hebben hier lekkere Bossche bollen. De terrassen waren goed gevuld met bedevaartgangers en fietsers. Na de koffie nam Michiel de kop, zoals hij ook al gedaan had toen wij vertrokken in De Mortel. Een stuk later namen Twan en Johan het over en stonden die niet meer af. Klasse mannen !!!!

Via Sint Michielsgestel  fietsten wij naar Gemonde, Olland, Boskant naar Nijnsel. Allemaal via mooie achteraf wegen. Lekker rustig. Na Nijnsel richting Vresselsehut en vanaf de Lieshoutseweg naar het kanaal om dit tot aan Beek te volgen. Na een rit van 100 km,  kwamen wij om 12.15 uur thuis. Door de natte wegen wordt het wel fietsen poetsen.

 


Terug naar het overzicht.