Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

29 juli 2018: Ravenstein


31 juli

Na een snikhete week kwamen we vandaag enigszins op adem bij een hele aangename temperatuur. De route was er ook voor: Ravenstein en om 8 uur vertrekken.

Zo te zien waren er al veel van onze trouwe leden terug van vakantie. Dat betekent dat we met 12 man van start gingen onder leiding van Koen. Een enkeling heeft de vakantie nog tegoed of is nog op vakantie OF is helaas onder de vakantie uitgegaan, zoals ik.

Alle gekheid op een stokje: we gingen voorspoedig van start met een bescheiden windje in de rug en een aangename temperatuur.

Onderweg waren er geen obstakels, geen verkeershinder, geen lekke banden, gewoon rustig rijden en vooral veel buurten. Van alle zijden was er lof voor Tom Dumoulin. Heel goed gedaan Tom, net als de andere helden van Nederland en de hele Lotto-Jumboploeg.

Vlak voor Ravenstein, net voordat we de polder ingingen, werd er hard aan de weg gewerkt, maar daar konden we prima omheen.

In Ravenstein was het terras net open, maar we hadden geen haast daar aan de waterkant.

In de pauze ging het gezellig buurten (ouwehoeren) weer op volle voet door. Ik begreep dat de feestavond van de club, hoe dan ook, doorgaat, al is het maar met twee personen. Die gaan dan net zo lang door (met drinken??) zodat zij ’s morgens kunnen tellen hoeveel man er van start gaan. Ik denk dat het tellen dan wel een probleem zal worden.

Na de koffie terug naar huis, nu wel met tegenwind. In Venhorst was er een lekke band, wat menig ander de gelegenheid gaf dan ook maar te lekken.

Dan het laatste stuk naar huis. Koen deed het keurig, door Handel, langs de Rooi Asch, maar dan… Helaas niet naar de Scheiweg, en ook helemaal niet naar de Sparreweg, waar Henk de bocht zo mooi had geveegd. Jammer Henk, helemaal voor niets gedaan, misschien voor de volgende tocht. Maar dat geeft aan Koen wel minpunten. Zijn tocht was prima, maar deze bocht van Henk overslaan? Dat geeft heel veel aftrekpunten.

Bij thuiskomst: de 100 km mooi gehaald en het gemiddelde van 29.4 is ook prima.

Volgende week weer de volgende tocht. En let op: start om half acht!!


Terug naar het overzicht.