Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

3 september 2017: Kaulille, België


3 september

De eerste dag van september, dus het naderende herfstweer. Dan kun je twee kanten op: koud en nat of een mooie nazomer. Wat was het resultaat? Koud en droog, met na de pauze zeer aangename nazomer.

De rit was vandaag voor rekening van Frans, Frans v.d. Kam wel te verstaan. Frans had vooraf op de site gezet: 128 km, dus we starten om half acht. En daar zal het wel aan hebben gelegen, want we waren maar met 5 man aan de start. De rest zal zich wel vergist hebben of kon niet. Dus als je om 8 uur aan de poort stond, helaas dan.

De rit ging voorspoedig, zeker omdat Ronald en Alex nog al eens op kop zaten. We hadden bijna allemaal last van zware benen, waarschijnlijk door de kou voor de pauze.

We kwamen precies op tijd aan in Kaulille, want het café ging net open. Meteen was het erg druk, want ene Belgische dame was 50 geworden en die hele club ging binnen aan een uitgebreid ontbijt. Wij hadden gelukkig voldoende brood bij ons, anders hadden we best daar kunnen aansluiten.

Na de pauze ging het weer op huis aan, met wat wind in de rug. Dat kwam het tempo ten goede. Er was geen verder oponthoud, dus waren we heel snel in De Mortel. De afstand was 128 km en het gemiddelde ruim boven de 29. Niet gek voor een ploegje van 5 man met nog al wat zware benen. Eerlijk gezegd waren we ook wel blij dat we er waren. Het was genoeg voor vandaag. Volgende week gewone tijd.

Zou Henk in Nuenen, na 24 uur, zijn afgestapt? Het is te hopen, want anders fietst hij nu nog. Maar ik denk dat Henk wel voldoende wakker blijft. We horen later zijn resultaat wel.


Terug naar het overzicht.