Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

31 maart 2019: Den Bockenreijder


31 maart

De verwachtingen, wat het weer betreft, waren hoog, want gisteren op zaterdag was het prachtig weer. Maar de voorspellingen waren nu iets minder. En toch hoop je. Helaas, het was koud en flinke wind. En dan heb je ook nog de pech dat het net is of de wind steeds tegen is. Maar gelukkig viel dat wel een beetje mee.

De klok was een uur vooruit gezet, dus was het afwachten hoeveel mensen zich zouden vergissen. Maar gelukkig, tenminste voor zover we het konden overzien, was er niemand die zich vergist had. We vertrokken met 12 man. Als er alsnog iemand zich wel heeft vergist in de klok, dan kan hij zich spontaan melden.

Maar goed, nadat we voor de start nog snel de band hadden verwisseld van Henri (zomaar  lek) konden we op weg naar Den Bockenreijder in Esbeek. Het tempo was prima en na een tijdje werd er spontaan besloten om te gaan doordraaien aan de kop. De achterste geledingen hadden dit niet direct meegekregen, maar snel merkten ze dat ook zij moesten meedraaien. We draaiden na elke 5 km door en dat ging prima.

Voorspoedig kwamen we in Esbeek aan bij het prachtig gelegen restaurant Den Bockenreijder. De kastelein kwam even een praatje maken en vertelde dat er in het verleden inderdaad ezels over het buitenterras liepen. Hij bedoelde niet ons maar een echte ezel. Na 35 jaar is het dier helaas overleden. De nieuwe ezel mocht niet meer op het terras lopen omdat hij weinig respect toonde voor de fietsen.

Na de pauze ging het weer op huis aan. Het doordraaien aan de kop ging nu om de 4 kilometer, omdat de wind wel erg fors was.

Bij elke oversteek werd nu keurig door iedereen gewacht, zodat we geen gevaarlijke situaties meer hadden.

Uiteindelijk zijn we veilig thuis gekomen, alleen nog steeds koud. De afstand vandaag is geworden 101 km en 28 gemiddeld.


Terug naar het overzicht.