Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

5 juli De Boswachter


5 juli

Op 8 maart was onze enige en tevens de laatste fietstocht die we gezamenlijk gereden hebben. De eerste tocht was de openingstocht die door 6 personen gefietst werd. Toen kwam de lock down in verband met het intussen wel bekende corona virus. Nu de regering ons toerfietsers weer de vrijheid hebben gegeven om in een groep te fietsen zijn wij vandaag weer begonnen.

Degene die mee wilde fietsen moest vooraf wel melden. Het bestuur had besloten om de groep niet groter te laten worden als 10 personen. Als het er meer waren zouden we er 2 of meer groepen van maken. Dit i.v.m. het inhalen en ingehaald worden. Maar dit werd geen probleem daar er 5 personen zich verzamelt hadden bij De Sprank. Er zou gefietst worden richting St. Agatha en 75 km. Dat wil zeggen als wij die richting op zouden gaan, dan hadden we de wind continue van voren als we terug kwamen. Dan maar de andere kant op.

Het werd de een tocht die via Aarle-Rixtel, groene loper in Helmond richting Croy ging. Dan naar Stiphout, Gerwen, Breugel richting de Vresselse hut. Hierna volgde Vogelsven, Spierkesweg richting Zijtaart. Fietsend langs het kanaal naar Keldonk, fietspad richting Erp om daarna via wederom Keldonk weer naar Erp te fietsen. Vanuit Erp weer richting Gemert en via de Kampen richting De Mortel. En aangezien we langs De Boswachter kwamen en hier ooit gepauzeerd hebben is de rit naar De Boswachter genoemd.

Met 5 personen om beurten (indien mogelijk was) kop trekken konden we zo de wind weerstand bieden. Helaas hadden we ook een lekke band te verwerken. Onze voorzitter had gisteren voor de eerste keer geoefend of het nog lukte om te fietsen. Dat ging. Maar helaas vandaag had de band er geen zijn in en wilde die even uit rusten. De voorzitter maakte dit later goed om ons uit te nodigen voor een kop koffie op zijn nieuwe locatie. Het werden vandaag geen 75 km maar een krappe 60 km.

Volgende week willen we weer een rit houden, om er een beetje in te komen en gaan we wel naar Sint Agatha. 75 km vertrek om 8.30 uur bij De Sprank met voor opgave.

 


Terug naar het overzicht.