Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

6 augustus 2017: vakantie: Malpie


7 augustus

Op deze eerste vakantiedag staat er geen route gepland. Maar gelukkig had André nog een route. Hij stelde voor om naar de Malpie te gaan. Dan konden we meteen zien of het bericht in het ED van deze week klopt.

Daar stond vermeld dat de Malpie weer aan het herstellen was na de brand van afgelopen voorjaar. Het was inderdaad een klein herstel. Maar het begin is er.

We zijn vandaag gestart met 5 personen. Het weer was prima, niet warm en gelukkig droog. Dus we zijn voorspoedig aangekomen bij het koffieadres van Peer-Janneke. Zo heet het café niet meer, maar dan weet iedereen waar de pauze was.

Tijdens de pauze ging het, terecht, over het nemen van een onoverzichtelijke binnenbocht. Blijf zover mogelijk aan de buitenkant ivm onverwachte tegenliggers. Na de pauze werd dit veel beter uitgevoerd.

Een tweede gespreksonderwerp was het bouwen van een jacuzzi, maar dan eentje in de buitenlucht en gestookt aan de  onderkant met hout. Ik zal de vele suggesties hier niet vermelden, maar Henk neemt ze alleen maar in overweging mee. Dat lijkt me een goed plan.

Na de pauze, de wind was een beetje aangetrokken, ging het met de wind in de rug, terug naar De Mortel. Af en toe nam de snelheid waarden aan van de Tour de France, dus tegen de 40.

Maar goed, we zijn net na 12 uur in De Mortel aangekomen. Dat waren weer iets meer dan 100 km en een mooi gemiddelde van 30.


Terug naar het overzicht.