Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

6 mei 2018: Malpi


7 mei

Met stralende zon zijn we op 6 mei vertrokken voor de rit naar de Malpi. André had de leiding. Hij bracht ons via de Kanthoeve naar Brauwus en daarna Helmond en over het kanaal langs Lierop. Daarna langs de A67 richting de Strabrechtse heide. Op het fietspad door de heide kwamen we weinig fietsers tegen, waarschijnlijk omdat het nog vroeg was.

Daarna volgde Leende, Valkenswaard, Schaft en weer Valkenswaard. Uiteindelijk kwamen we aan bij het bekende pauzepunt PeerJanneke in Valkenswaard.

De tocht verliep zonder enig probleem. De teller gaf bij de pauze 30,1 aan als gemiddelde. Dat is niet niks, zeker als je meetelt dat we de zwakke wind vooral in de rug hadden. Maar met André en René op kop lukt het wel.

Zonder problemen ging de tocht na de pauze weer verder. André werd afgelost door een andere krachtpatser Ronald. Dat was nodig, want we gaan nu vooral verder met wat meer wind tegen. Maar blijkbaar hadden René en Ronald daar geen boodschap aan. De snelheid werd niet minder. De zon bleef onbarmhartig schijnen, het tempo bleef hoog, de lekke banden bleven uit en dus kwamen we om 12.00 uur al aan in De Mortel.

Riny had nieuwe banden er opgelegd, zonder aanspraak gemaakt te hebben op garantie. Maar nu had hij dus geen lek.

Fijn dat we snel thuis waren, want ik moest ’s-middags naar PSV.

De gegevens: bij thuiskomst zijn we de 31 gemiddeld fors genaderd, de afstand ging net over de 100 heen en het aantal fietsers was met 6 man aan de magere kant.


Terug naar het overzicht.