Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

7 Dorpentocht gemeente Gemert – Bakel


3 september

Op zondagmiddag 2 september hebben de gezamenlijke toerwielerclubs van de gemeente Gemert-Bakel voor de tweede keer de 7 Dorpenfietstocht georganiseerd. Vorig jaar was de tocht voor de eerste keer. Toen was de deelname groter dan vooraf was ingeschat. Maar

dit jaar zijn alle verwachtingen ver overtroffen. Zeker het dubbele aantal fietsers van vorig jaar heeft meegedaan. Uiteindelijk hebben ruim 700 deelnemers een startkaart opgehaald.

Het was fijn dat je in elk dorp een startpunt had. Daar lagen de routebeschrijvingen klaar en de stempelkaarten. Ook lag er bij elk startpunt een versnapering voor onderweg. Tevens was elk startpunt weer controlepost om daar de stempelkaart te laten afstempelen en dan ook  weer een versnapering te ontvangen. De route was niet moeilijk. Had je de routebeschrijving niet direct bij de hand, dan was dat geen probleem, want de hele route was keurig voorzien van pijlen. Mis fietsen was nagenoeg onmogelijk, hoewel: enkele fietsers lukt het altijd om precies de verkeerde kant uit te gaan. Maar uiteindelijk hoefde de bezemwagen niet diep in de nacht nog naar vermiste fietsers te zoeken.

Het weer was voortreffelijk, waardoor hele groepen, buurtgenoten, gezinnen, vriendengroepen, enz. aan deze tocht hebben deelgenomen. Je kwam tijdens deze tocht op wegen en paden, die sommige fietsers waarschijnlijk nog nooit hadden gezien. De gemeente Gemert-Bakel kent veel mooie streken, die, ook zonder deze fietstocht alleszins de moeite waard zijn. Je merkt dat deze tocht is uitgezet door echte wielrenners, want we kwamen heel vaak op wat stillere binnenwegen, waardoor je niet zoveel last hebt van autoverkeer.

Na 40 kilometer had je je eigen eindpunt bereikt. Daar lag als slot nog voor elke deelnemer een stuk vlaai. Een aantal deelnemers heeft er een mooi dagje uit van gemaakt met hier en daar nog een lange nazit.

Alles bij elkaar kunnen we zeggen: een prachtige fietstocht. De afstand van 40 kilometer was heel goed te doen. De verzorging was, mede dankzij de Jumbo, voortreffelijk. En dat alles voor een inschrijfprijs van maar € 2,-. Dank aan de organiserende toerwielerclubs en aan de sponsor. Zeker tot volgend jaar.

In De Mortel startte 121 fietsers, dat heeft onze verwachtingen flink overtroffen.


Terug naar het overzicht.