Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

7 dorpentocht


12 juli

Op deze zondag morgen waren er 8 fietsers die de tocht van Rene mee fietsten. De rit ging naar Oisterwijk. Maar onze schrijver (Toon) had ’s nachts veel last van de muziek bij hem in de buurt gehad. Dus was half zeven vroeg. Dan ga ik van middag maar de 7 dorpen tocht fietsen.

Ook de reserve schrijver was niet aanwezig. (Frans ) Die was al druk bezig met de voorbereidingen van deze tocht. Eerst pijlen uitzetten, dan naar de Jumbo om diverse versnaperingen op te halen. Even afgeven bij ’t Anker. Om 13.00 uur zou het vertrek zijn voor deze 38 km lange tocht door de 7 kerk dorpen van Gemert-Bakel. Dit was een samenwerking van de 3 fietsclubs uit onze gemeente. TWC Gemert, de Ripse renners en TC Meukerdur. In Gemert was de start bij het Boerenbonds museum. Van hieruit ging de tocht naar Handel. Van Handel naar Elsendorp en naar De Rips.  Ook hier was een start plaat bij d’n Eik in De Rips. Daarna op naar Milheeze, Bakel en De Mortel, waar bij café ’t Anker ook een stop plaats was ingericht. Hierna richting Gemert terug naar het Boerenbondsmuseum.

Het weer was perfect, en de eerste deelnemers meldde zich al on 12.30 uur. Met spoed moest alles nog klaar gezet worden. Gelukkig kwam Arie om 13.00 uur om mij te assisteren. De fietsers bleven maar binnen stromen. Vanuit Liessel, Deurne en Bakel kwamen de deelnemers.  En gelukkig ook veel uit ons eigen dorp. Er waren zelfs fietsers uit Gemert die in De Mortel startte. Arie en ik waren al snel door onze voorraden van de gesponsorde Jumbo versnaperingen heen.  Maar kijken of er in Gemert of De Rips nog wat te bemachtigen is. Blijkbaar waren ze overal door de voorraad heen. In totaal hebben er zo’n kleine 350 mensen mee gefietst. Geweldig. In Gemert waren er 170 deelnemers, in De Rips 70 en bij ons 100. Wij kregen lof over de route. Jammer dat wij de vlaaipunten wat kleiner moesten maken om iedereen te voorzien.

Het is altijd moeilijk in te schatten hoeveel deelnemers er zich inschrijven. Al met al het was een mooi evenement om er een vervolg aan te geven.


Terug naar het overzicht.