Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

7 oktober 2018: Sponsortocht


7 oktober

Vandaag de laatste officiële rit van het zomerseizoen. Dat betekent dat de dames en de heren gezamenlijk de rit rijden. Soms naar een ludieke pauzeplaats, maar deze keer werd het naar 2 sponsoren en daar was ook de afsluiting.

We zijn om 9 uur gestart bij de tenniskantine. De groep bestond uit 7 dames en 8 heren. Frans had een rit voorbereid met anderen. Zelf kan hij de rit nog niet fietsen want zijn nieuwe heup laat dat nog niet toe. Het gaat overigens prima met hem en met de heup. Mogelijk dat Frans na de winter weer voorzichtig kan aansluiten. We hopen het voor hem.

Vooraf werd door Twan verteld dat het een rit zou worden met veel bochten en draaien. Dus het tempo was niet echt hoog en het was heel goed opletten. We kunnen gerust stellen dat het prima is verlopen. Alles werd op tijd duidelijk aangegeven en natuurlijk ook prima doorgegeven. Zeker na die fatale rit in Erp vorige week, was iedereen heel attent.

Zo gingen we langzaam richting Veghel, waar de eerste sponsor te vinden was, tw. Pieter van Eldonk (BusinessCom). Helaas had Pieter zich afgemeld. Daarom volstonden we met een foto van de groep, staande voor het bedrijf.

Daarna ging de rit weer verder. De wegen werden nu wat gemakkelijker, iets betere paden en minder bochten. Zo koersten we langzaam richting De Mortel, waar de tweede sponsor ons stond op te wachten, nl. Arie en Patricia met hun bedrijf JKS. Eerst een groepsfoto en daarna de koffie met voldoende vla.

Na dat lekkere hapje leidde Arie ons vol trots door zijn mooie bedrijf. Zijn personeel, de machines, draaiden geheel zelfstandig door. Je merkt dan wel dat die machines geen cao  hebben, want voor hen is het 24 uur per dag en 7 dagen in de week werken. Als ze geluk hebben dan drukt Arie even op een knop zodat ze een kleine pauze hebben. Maar je moet ze niet te veel verwennen.

Het is verbazingwekkend als je ziet wat er allemaal geproduceerd wordt en hoe dat gaat. Uitleggen wat voor producten er gemaakt worden is moeilijk, je kunt het beter zelf gaan bekijken. Twee voorwerpen kan ik wel noemen: plastic staafjes met plastic nietjes voor bv  de wieken van windmolens en verder plastic drinkglazen in alle vormen. O ja ook nog darmafstoppers!?! Knap hoe dat gefabriceerd wordt.

Na de uitleg van Arie en de prima verzorging van Patricia ging een ieder naar huis. Wat daarna komt? Voor de een voorlopig rust, voor de ander een min of meer intensieve mountainbike winter. We zullen het wel zien. In ieder geval: tot na de winter.


Terug naar het overzicht.