Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

8 april 2018: Blitterswijk


8 april

Lekker weer vandaag, trouwens al enkele dagen schijnt de zon prima. Natuurlijk is het dan tijd voor verticuteren, maar niet voor ons. Omdat de ochtend temperatuur nog niet op volle sterkte is, gaan er enkelen van ons in lange broek, anderen in beenwarmers en weer anderen in korte broek. Kortom: verdeeldheid in kleding. Maar geen verdeeldheid in energie en aanwezigheid. Met liefst 14 renners staan we aan de start. Wilbert, die vandaag de leiding heeft, kijkt tevreden zijn troepen aan, glimlacht even en dan zie je hem denken: ja, ja jongens, lach maar, jullie weten nog niet wat je te wachten staat.

We vertrekken mooi op tijd en ja hoor, daar heb je het al: meteen boven de 30.  Verschillenden van ons puffen en kuchen, maar iedereen blijft in het juiste spoor. Wat wil je ook als René de kop neemt, samen met André. Het tempo blijft hoog en zo naderen we het pont bij Bergen. Gelukkig heeft Wilbert het pont goed besproken, want het ligt al op ons te wachten. De voorzitter geeft een rondje pont weg, dus de prijs is meteen met reductie.

Dan de Maas over en waar naar toe? We zouden toch naar Blitterswijk gaan? En dat ligt toch aan de kant waar we juist vandaan komen. Goed geraden, zie je Wilbert denken, en gaat met een boog naar de brug over de Maas, bij Well. Daar gaan we dus weer de Maas over en zijn dan snel in Blitterswijk.

Wat heeft Wilbert daar weer een ontvangst voor ons voorbereid. Het kerkplein, direct naast de stamkroeg van Wout Poels, is afgezet met een lint. Daarbij op elke hoek enkele ballonnen. En zelfs voor de kerk staan bij de kerkdeur aan weerszijden twee standaarden van ballonnen. Maar al snel blijkt dat dit niet voor ons is. In de kerk gaat de Eerste Communie plaats vinden. Dus de fanfareleden, die aankomen zetten met hun instrumenten, komen niet voor ons, helaas. Dan maar naar binnen in Wout zijn stamkroeg.

Na de koffie snel weer op de fiets en terug naar huis. Even wat rekening houden met de wind tegen, maar niet heel lang. Al snel kregen we de wind mee en kon de snelheid weer omhoog.

Zo komen we, rond kwart over 12, in De Mortel aan.

De 100 km is mooie gehaald met nagenoeg 29 gemiddeld. Prima gedaan.


Terug naar het overzicht.