Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

8 augustus 2021: Vakantierit Kasteren


8 augustus

De eerste geplande vakantierit stond vandaag op het programma. De opkomst was niet zo groot. Slechts vier dappere mannen stonden voor het gesloten hek van de tennisbaan. De weersvooruitzichten hielpen ook niet bepaald mee. Er was wind, eigenlijk nog al wat wind uit Zuidwest. Die wind zou in de loop van de dag nog fors gaan toenemen. En er was ook wat regen beloofd, maar mogelijk pas in de loop van de dag. Uiteindelijk kwam er geen regen en nam de wind, zoals beloofd, fors toe.

Er was voor vandaag geen route gepland, dus stelde ik voor, ook gezien de animo, om een route van dinsdagmiddag, de veteranen, te nemen. Die route gaat naar Kasteren, nabij Liempde. ( is een gehucht tussen Liempde en Boxtel).

De afstand was niet zover nl. ongeveer 75 km. Bovendien zouden we eerst tegen de wind gaan fietsen en na een evt. pauze vooral wat wind mee. Iedereen, alle vier, waren akkoord. Dat is dus een unaniem besluit.

Op weg naar Kasteren. Helaas was het kleine cafeetje gesloten, dus geen koffie. Niet getreurd, dan maar naar Eerde. Helaas, alles dicht, zelfs de kerk. André stelde voor om dan maar naar het AC te gaan op het industrieterrein in Veghel. Na flink wat rondfietsen, zelfs over de weg, waar alleen auto’s mogen rijden, raakten we André kwijt. Uiteindelijk kwamen we aan bij het AC, maar helaas zonder André. Opbellen lukte niet, dat was jammer. We hopen dat hij toch veilig thuis is gekomen. Wij in ieder geval wel. Zojuist hoorde ik dat hij ook thuis is gekomen.

Dat waren voor vandaag bijna 75 km, voor ons voldoende.

PS: na dat Toon mij vertelde waar Kasteren was heb ik in bovenstaand verhaal een correctie aangebracht. Je heb Casteren bij Bladel, en het gehucht tussen Olland en Boxtel bij het spoor. Café van Mie Pen.

 


Terug naar het overzicht.