Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

8 juli 2018: 1e vakantierit: Den Bosch


8 juli

Onder de stralende zon was vandaag de eerste vakantierit. Door het prachtige weer heb je steeds al het vakantiegevoel en hoef je eigenlijk niet meer ver te reizen. Het is hier prima, behalve dan voor de gewassen op het veld.

Frans nam het voortouw en vroeg instemming om naar Den Bosch te fietsen. Alle 6 waren  akkoord. De wind was bescheiden tegen, maar dat was niet zo erg. In vakantiestemming gingen we rustig peddelend naar Den Bosch. Er was geen oponthoud, geen lek, weinig verkeer, dus Den Bosch kwam snel in zicht. Wat mooi, als je zo door de polder fietsend, Den Bosch nadert. Je ziet de stadsmuur, het lage polderland, en dan ineens zit je in het centrum, op de Parade bij de St. Jan. Het is net als in Gemert, de kerk bijna aan de rand van de stad.

Snel zochten we een terras, vlak bij de St. Jan. De klokken luidden, dus kwamen we voor de keuze te staan: naar de mis of naar het terras. Helaas voor de bisschop: het werd het terras.

En als je dan toch in Den Bosch bent, ja dan kun je er niet omheen om maar een bossche bol te eten. Hij was erg lekker en de ober had  er nog wel enkele in voorraad vertelde hij.

Na de koffie/thee en bol op weg naar huis.

We hadden voor de pauze de wind tegen, dus werd er afgesproken dat we na de pauze de wind mee hebben. Wind of geen wind, afspraak is afspraak. Dus na de pauze ging de snelheid fors omhoog. Vaak was het rond de 33/34 km per uur.

Maar verder was er weer geen oponthoud, geen lek, wel veel meer fietsverkeer. Dus kwamen we net na 12 uur in De Mortel aan. De 100 km zaten er op en het gemiddelde was rustig met 29.

Frans een fijne fiets vakantie en we zien volgende week wel weer.


Terug naar het overzicht.