Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

8 oktober seizoen sluiting


8 oktober

Op deze zondag staat de laatste tocht van het seizoen 2023 op het programma. Dit is een gezamenlijke tocht van de dames en heren.  Het vertrek was bij de tenniskantine. De nieuwkomer Gijs stelde zich netjes voor aan de voor hem niet bekende leden. Ook Michiel stelde zich voor omdat hij dit jaar aan weinig ritten heeft deelgenomen. Iets over negen vertrokken wij met 16 personen voor de laatste rit van dit jaar.

Omdat we met 16 personen waren, is de groep in tweeën gedeeld. Frans had de rit uitgezet en begeleide de groep. Via de Nachtegaal Laan fietsten we naar het Zwarte water. De temperatuur was lekker en er stond weinig wind. Via Handel en Huize Padua fietsten we naar Venhorst. Op de weg naar Venhorst merkte Frans dat de tweede groep vrij ver achter bleef. In de eerste groep werd er goed door gereden.

Frans zag dat er één fietser van groep 2 de oversteek naar groep 1 ging maken. Maar Johan kwam zeggen dat groep 1 te hard reed en groep 2 ons niet kon volgen. Want groep 2 waren met 6 personen en groep 1 met 10 personen. Dus dat is voor groep 2 meer kop werk doen.  Er waren 2 personen van groep 1 die zich af lieten zakken naar groep zodat er een betere verdeling was.

Bij Landhorst moest Frans even bellen met hoeveel personen wij koffie kwamen drinken op het einde van de rit. Via mooie en onbekende land weggetjes ging het richting de boswachterij van Sint Anthonis. Daarna via Westerbeek richting Vredepeel. Voor Vredepeel rechts af naar de middenpeelweg. Voor De Rips links en daarna rechts en wij zaten al op de weg naar Milheeze. Via de Hutten en ’t Zand naar de Gemertseweg. Dan naar de Kanthoeven en de Heikant naar Grootel.

Voor Grotels Genieten waar we koffie gaan drinken, zagen we Jose lopen. Zij maakte nog vlug een filmpje en foto van de groep. De club trakteerde ons behalve de koffie ook nog op een gebakje. Na de lekkere koffie en gebak ging iedereen zijn eigen weg naar huis. Met een mooie laatste rit van 60 km is het wegseizoen afgesloten. Iedereen tot het volgend seizoen.


Terug naar het overzicht.