Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Avondrit Rijkevoort woensdag 21 april


22 april

Woensdagavond iets voor half 7 wordt het steeds wat drukker op het kruispunt oude Molenweg/Lochterweg in de Mortel. Flink wat roze sokken bij elkaar en natuurlijk ook enkele fluorescerende groene sokken zijn van de partij.

Vandaag staat de tocht naar Rijkevoort op het programma, zo’n 50 kilometer is mooi in het begin van het seizoen.
Omdat de opkomst van gedreven renners vandaag groot is, zijn we genoodzaakt om ons in twee groepen te splitsen. Een groep van 8 en een groep van 7 met keurig, volgens de regels, 100 meter er tussen.
daar gaan we….via de Quayweg en de Rooije Hoefsedijk  steken we de Peeldijk over en rijden we via Handels grondgebied naar de Middenpeelweg.

Net voor Landhorst, gaan we linksaf, aan de linkse kant liggen de graszoden er keurig bij. Aan de rechterkant de stoffende tractor een stuk minder. De stofwolken laten we achter ons om vervolgens via wat zigzaggen uit te komen in Wanroij. We gaan rechtsaf richting St. Antonius… met in de verte de molen draaien we, net Wanroij uit,  linksaf om wederom via was rechts-links werk richting Rijkevoort te gaan.

Bij de molen in Rijkevoort rechtsaf, zodat we de wind in de rug krijgen, we vliegen via een hobbelig fietspad naar Ledeacker, daar gaan we via Ullingen naar de Quayweg…deze keer Quayweg van Landhorst. Binnendoor, via de Tweede Stichting komen we uit op de Middenpeelweg.  Eerst links, daarna gaan we rechtsaf…wederom richting Handel. Ingrid verlaat de groep om vervolgens solo door de gaan naar de Rips. De volgende kruising gaan Jet en Nicolijn ervandoor om de Heerevelden in te gaan. De groep heeft nog enkele kilometers te gaan naar het altijd gezellige De Mortel.

Onderweg zijn er enkele foto’s genomen door onze volg helikopter.
Zoals je op de foto kunt zien is deze door enkele…oplettende wielrenners gespot.
Het was, met het mooie weer, een geslaagde rit.
Op naar de volgende…..

Groetjes Nicolijn.


Terug naar het overzicht.