Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

fietsverslag dames 2017


6 februari

Fietsverslag Dames Meukerdur 2017

 

12 maart start van het  fietsseizoen van Meukerdur.

De eerste tocht zoals traditie naar Griendtsveen. De start bij de kantine van de tennisclub.

Met 9 fietsers van de woensdagavond groep en ook nog 11 heren  een mooie groep om het seizoen mee te starten.

Christien had een nieuwe fiets die natuurlijk uitgebreid werd bewonderd. Na de koffie opgedronken en betaald te hebben startte de tocht. Koen en Christien deden samen met een kopje koffie, dat moest wel volgens Koen want de fiets van Christien was een grote hap uit het fietsbudget.

Frans van de Kam had zoals bijna traditie, de route voorbereid.

Een route over mooie rustige wegen die ons naar de pauzeplek in Griendtsveen zouden leiden.

Net 5 kilometer van huis hadden we de eerste lekke band van het seizoen. Alex kreeg deze dubieuze eer. Na een snelle reparatie weer verder.

In Griendtsveen stond de koffie klaar en mochten we met zijn 20 -gen zitten aan de ronde tafel in een aparte zaal. Koffie van de club.

Dus Koen en Christien ieder een eigen kopje koffie.

Hierna richting huis.

 

5 april de eerste tocht op woensdagavond naar Gerwen.

Start met 15 16 personen dus een mooie groep.

 

10 mei tocht naar Geldrop. De eerste tocht met een pauze op dezelfde plaats als vorig jaar. Pauze is fijn, maar er mag niks tegen zitten anders komen we in het donker thuis.

 

17 mei naar Beugen. Ine draaide na enkele kilometers om ze voelde zich niet lekker ze had veel last van hooikoorts.

Het was een verrassende tocht met een pauze die lang op zich liet wachten.

We reden vele verwachte pauzeplaatsen voorbij. Pas na  40 kilometer werd er gestopt.  Het was de tocht van Jet en die had theehuis “de Theemuts” uitgezocht waar ze kruidenthee hadden uit eigen tuin.

Het was een hele warme dag en de pauze was meer dan welkom.

 

24 mei naar Schaijk. Deze keer met heel mooi weer maar wel een hele harde wind die we tot Schaijk recht van voren hadden.

Maar  Jet, Rina,  Leny  en Tineke lieten zich niet kennen en trokken de groep mee.

Toch nog een goed gemiddelde gefietst.

 

31 mei eigenlijk naar Overloon, maar Ine voelde zich nog niet goed genoeg en had haar tocht geruild met Jet.

Dus we gingen naar Loosbroek.

Leonie was ook weer van de partij. Zij is samen met Henriette Verhoeven, die ook lid is geweest van onze groep, met de fiets  naar Santiago de Compostella geweest.  Een hele mooie prestatie.

Voor de start nog een groepsfoto gemaakt voor Karin die morgen de Alpe D’huzes  3 keer zou gaan fietsen.

We hadden een grote groep, maar Henry haakte direct in het begin al af hij voelde zich niet lekker en ging samen met Robert Heesakkers terug naar huis. Hij is daarna naar het ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek.

De tocht was mooi en het weer was geweldig. De pauze plaats was wederom een verrassing, dit staat vast,  als Jet de tocht heeft.

Veel groene blaadjes in de munt thee, koffie met lekkere koekjes en chocomel met echte chocolade. Voor Henk was er Jasmijnthee die hij nooit meer gaat drinken. Zelfs met de halve suikerpot erin, nog niet te drinken.

Jose van Erp fietste voor de tweede keer mee. Zij wil ook lid worden van Meukerdur.

 

7 juni: Fietsen naar  Boskant. Harde wind gelukkig op de heenweg van voren.

In Boskant pauze. Weer veel thee gedronken met levensspreuken op de zakjes. Koen  verzamelde ze. Was voor vanavond misschien nog wel handig dacht ie. Of Christien dat ook vond, daar  weidde hij niet over uit. Christien overigens ook niet.

 

Zaterdag 24 juni de verassingstocht door Leny en Henriëtte georganiseerd.

Om half negen verzamelen in De Mortel.

Het weer was duidelijk minder dan de 2 weken ervoor. Het was heel warm geweest en voor regen hoefde je niet bang te zijn. Vandaag was dat anders. Het was bewolkt en het waaide hard. Temperatuur was oké, maar of het droog zouden houden?

Met 16 fietsers aangefietst met Leny en Henriëtte als navigatie.

De tocht zou 125 km lang zijn en over de dijken langs de Maas gaan.

Via Keldonk, Erp, Mariahout naar Loosbroek. Dan richting Den Bosch.

Bij Empel de dijk op. Na ongeveer 45 kilkometer de 1e stop bij het Lithse Bakkertje in Lith. Mooi uitzicht op de Maas, maar we moesten binnen zitten ivm de temperatuur en de wind buiten.

Iedereen kon hier een gebakje uitzoeken zolang de voorraad strekte. De keurs werd steeds beperkter naarmate je achteraan stond bij het  bestellen. Samen met de koffie smaakte het heerlijk.

We schreven allemaal nog onze naam op een beterschapskaart voor Henry die nog  in het ziekenhuis lag maar wel bijna naar huis mocht.

Jet deed de kaart nog snel op de bus voordat we aanfietsten. Het motregende wat, maar dit was niet hinderlijk. Zolang het niet meer werd, was het prima.

De route ging verder over de dijken, door kleine plaatsjes met daar tussen mooie vergezichten over de uiterwaarden van de Maas.

De 2e stop bij 88 kilometer was bij Neerloon in de loonse Schuur.

Ook hier kwamen we onverwacht binnen. De eigenaar warmde alle soep op die hij had en zorgde voor koffie. Hij dacht dat wij veel haast hadden, hebben wielrenners altijd, en snel onze koffie wilden. Maar deze keer hadden we vakantie en tijd genoeg.

De laatste kilometers naar huis gingen prima. Koen nam de navigatie over en nam de kortste en snelste route naar huis.

Via Reek, Zeeland, Odiliapeel, Venhorst naar Handel.

Het was half vier toen we in De Mortel kwamen. Alles liep de hele dag volgens schema en anders hadden we het schema wel aangepast.

Iedereen ging naar huis omdat het geen mooi weer was om nog op een terrasje af te sluiten.

We hadden een hele mooie fietsdag gehad, met een mooie onverwachte route. Leny en Henriette  heel veel complimenten van iedereen. Een goede organisatie met heel veel goede improvisaties.

 

5 juli naar Linden. Dit blijft een mooie tocht en de stop bij het pannenkoekenhuis geeft sommigen van ons elke keer weer goede herinneringen aan lekkere pannenkoeken. Toch gewoon weer een keer in het programma opnemen? Elke verjaardag is toch een traktatie waard toch?

 

12 juli de tocht naar Liempde.

Om onduidelijke reden maar heel weinig fietssters. 6 dames in totaal.

Het waaide hard en ter plekke werd besloten een kortere tocht te fietsen. Op naar Mill, waar we heerlijk op het terras van de zon konden genieten. Jet voelde zich niet lekker halverwege de tocht maar met een extra stop toch de hele tocht meegefietst en zelfs nog aan kop gereden.

 

26 juli tocht naar Sevenum. Midden in de vakantie maar toch nog

12 fietsers. Mooie tocht, mooi fietsweer. Tocht over lange rechte wegen wat nu wel goed was omdat het toch eerder donker was dan verwacht,  de tocht was voor deze tijd te lang. Met Peter en Koen als koptrekkers  goed door kunnen fietsen en tot nu toe voor dit seizoen het hoogste rit gemiddelde gehaald.

 

De volgende verslagen van de tochten zijn van Christien. Ik kon vanwege een blessure niet mee fietsen.

16 augustus tocht naar Mill. De tocht was uitgezet door Karin, ook weer een hele mooie tocht, met een koffie/theepauze in een heel natuurlijke omgeving met biologische thee en koffie en chocolade flikken met roze muisjes omdat de uitbaatster oma geworden was, erg leuk. Maar een pauze kan eigenlijk niet meer, alhoewel ze altijd erg leuk zijn. Het was echt schemerig voor wij thuis waren, én we hebben een bloedrode zon in vol ornaat onder zien gaan.

 

23 augustus Wederom een mooie tocht gemaakt met schitterend weer. De tocht ging naar Siberië een oude bekende maar altijd mooie tocht over rustige wegen in een mooie omgeving. De captain was deze week Henriëtte. We hebben in Overloon een stop gehad, dit gaat nog net want het wordt echt steeds vroeger donker. Eigenlijk wilde we een lekker ijsje gaan eten,  Overloon staat hier om bekend, maar het was daar zó druk dat we uitgeweken zijn naar het Oorlogsmuseum en daar was plaats genoeg en lekker rustig. We kregen daar zelfs een borreltje bij de thee, lekker. Het was ook nog kermis in Overloon, maar daar zijn we maar niet meer voor gestopt. Tocht was langer dan de kalender  voorschreef.

 

30 augustus De eerste tocht die Anke uitgezet had en zou voorfietsen. De intentie was om naar Nederwetten te fietsen via Keldonk.

Maar toen we op een punt beland waren waar we de keuze hadden om links richting de Keldonkse brug te fietsen, zijn we maar rechts gegaan met de opzet zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren,  omdat we niet de bui in wilden fietsen, zeker omdat het ook wat rommelde in de lucht. In Erp brak de hemel open, (of de hel los)  en stortte het water naar beneden. Gelukkig fietsten we net voorbij een friettent en zijn we daar gaan schuilen. Het was niet de bedoeling om een pauze in te lassen maar we hebben van de nood een deugd gemaakt en genoten van een lekker kopje koffie, thee  of chocomel. (er zijn meerdere liefhebbers voor chocomel Anja). Na pakweg een half uurtje is de Gemertse afdeling alvast vertrokken, maar wij vonden dat het nog teveel regende, wij moeten verder hé.

Wij hebben nog even gewacht, buienradar geraadpleegd en toen het alleen nog maar wat drupte zijn wij ook vertrokken, regenjassen aan, wie doet ons wat. En bijkomend voordeel: het was niet koud. En wat is die douche lekker als je dan kletsnat en vies van het opspattende water thuis komt. Het heeft toch ook wel wat. Dit was de eerste keer dat we regen hebben gehad onderweg, valt erg mee. Toch?

Anke vond het jammer dat we haar tocht niet hebben kunnen fietsen maar volgende keer beter.

 

1 oktober de afsluitende tocht samen met de heren.

Gefietst in onze eigen mooie omgeving, met  heerlijk zonnig weer. We startten bij de tennisclub om 9u. vertrokken richting Grotels Hof naar de Broekstraat.  We zijn in Erp geweest, richting Nijnsel, Nuenen, Gerwen,  Stiphout, Aarle-Rixtel en afgesloten bij het Grotels Hof met een lekker stukje taart naar keuze (helaas niet vers).

Dit was het toerverslag 2017.

Een mooi fietsjaar met mooie tochten en fijne pauzemomenten. Christien heeft dit jaar de meeste kilometers gemaakt met de club.     Haar nieuwe fiets heeft haar dan ongetwijfeld bij geholpen. Dus Koen toch een goede investering geweest.


Terug naar het overzicht.