Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Fietsverslag dames Meukerdur 2018


12 februari

11 maart de eerste tocht van het seizoen is volgens de traditie een gezamenlijke tocht. Om 9 uur verzamelen bij de kantine van de tennisclub om met 16 personen te vertrekken. We vertrokken iets later dan 9 uur, Louis had al een lekke band voordat hij in De Mortel was. Dat was een slecht voorteken: onderweg nog 2 keer lek gereden. Eigenlijk niet zo raar met dat natte wegdek. Uiteindelijk om ongeveer kwart over 9 vertrokken richting Bakel. Met 2 mannen op kop zat de vaart er meteen goed in, toen het ook nog ging regenen vroegen we ons af wat er ook al weer zo leuk was aan fietsen. Gelukkig werd de snelheid wat getemperd en de regen was goed te hebben én het was niet koud.

Van daar gingen we door de Bikkels naar Brouwhuis, Lierop Mierlo richting Eindhoven met uiteindelijk heel verrassend en echt heel leuk: de Velosoof, een echt fietscafé. Het zat ook helemaal vol met alleen maar toerfietsers. Er hingen en stonden overal toerfietsen en fietsshirtjes. De zitvlakken van de barkrukken waren van binnenbanden, écht gaaf en de appeltaart was er heerlijk. Na een kopje koffie of thee weer relatief snel vertrokken, daar we vanwege de lekke banden toch al oponthoud gehad hadden en we nat en vuil waren door de regen en het natte wegdek. Terug zijn we langs het Eindhovens kanaal, richting Nuenen, Stiphout, Croy, Aarle-Rixtel en zo weer huiswaarts gekeerd. Onderweg nog ’n keer lek gereden en daar Leny op tijd thuis wilde zijn is zij met nog een aantal mensen vast doorgereden.

28 maart: De eerste tocht van het seizoen op de woensdagavond ging niet door ivm het regenachtige weer.

4 april ging wel door ondanks het twijfelachtige regenweer. De tocht was prima, alleen in Venhorst fietsten we over ijs en hagel op het fietspad. Die bui hadden wij gelukkig niet over ons heen gekregen.

18 april. Tocht van Christien naar Deurne. Tocht ging heel voorspoedig tot ongeveer 7 kilometer voor thuis, ten hoogte van Bakel. Leny reed voorop. Een hond stak plotseling de weg over. Hij liep tegen de fiets van Leny aan. Leny viel hard met haar hoofd op de grond. De rest van de club kom Leny gelukkig ontwijken en er viel verder niemand. Leny was hard gevallen. Haar helm middendoor  en verder wat kleine schaafwondjes.

De eigenaar van de hond kwam  direct aangelopen en informeerde hoe het ging. Het leek wel goed te gaan met Leny en nadat contactgegevens uitgewisseld waren wilde Leny weer verder fietsen. In een rustig tempo zijn we naar huis gefietst. De volgende dag had Leny toch nog behoorlijk wat last. Via huisarts toch ter controle naar het ziekenhuis. Advies was rust houden en kijken hoe het gaat. Leny heeft toch verschillende weken niet mee kunnen fietsen. Volgende keer toch even contact opnemen met 112 over hoe we moeten handelen en niet iemand na zo’n val naar huis laten fietsen.

25 april de eerste tocht die Jose moest voorbereiden. Jose vond het spannend maar de tocht  was goed voorbereid.

2 mei  tocht van Mieke naar Someren. Mieke was er niet, evenals Henriette, Koen en Louis. Zij fietsten vanuit Zuid Spanje naar Santiago de Compostella. Johan nam deze tocht over, hij wist wel wat, zei hij. Het werd een zeer verrassende tocht. We fietsten richting Aarle-Rixtel, Stiphout, Mierlo via Brandevoort naar Lierop. Vandaar naar Someren. Het was een mooie route. Johan fietste met Anke voorop gevolgd door een politieauto. Die stond steeds weer  op de route waar wij fietsten. Misschien wilde Mieke vanuit Spanje toch een oogje in het zeil houden. Bij de Jumbo  in Bakel nog even een groepsfoto gemaakt en doorgestuurd naar de  bedevaartgangers in  Spanje.

30 mei. De tocht naar Schaijk door Tineke. Tineke had dit jaar nog  niet mee gefietst i.v.m. een rugblessure. Ze fietst waarschijnlijk niet meer mee dit jaar  en daarom nam Rina deze tocht over. 13 juni nieuw tocht uitgezet door Rina naar Kronenberg. Mooie tocht over snelle rechte wegen. In Kronenberg zelf was niet zoveel gelegenheid voor een pauze, dus iets buiten het dorp een mooie pauzeplek gevonden. De koffie was goed maar de chocomel was heel bijzonder. De aanblik van dat lekkere kunstwerkje zorgde voor veel jaloerse gezichten. Hierna weer richting  De Mortel via Helenaveen en Griendtsveen. Net buiten Griendtsveen schoof het peloton in elkaar en ondergetekende kon niet snel genoeg stoppen en kwam in contact met het asfalt. Geen zwaar letsel en na wat fietsonderdelen en wat lichaamsdelen recht gezet te hebben kon de tocht weer verder. Thuisgekomen stond er 75  km op de teller met een gemiddelde van 27 km.

20 juni Oirschot: Deze tocht fietste een nieuw lid mee, Nicolijn van Berkel. Ze fietste mee als introducee lid. Zij mag een maand lang met ons mee fietsen om te zien of fietsen in clubverband iets voor haar is. Ze is dan via de NTFU verzekerd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

23 juni de verrassingstocht verslag door Christien:

Het weer was goed zat. Vertrektijd was half 9 in De Mortel, maar wij Bakelnaren en Millusse konden in Bakel aansluiten bij de afslag naar de Kanthoeve, wat een luxe. Vanaf daar ging het richting Deurne, Vlierden en zie daar: Mieke en Louis stonden ons op te wachten. En verder richting Meijel, Roggel, Heythuysen, de outlet van Roermond hebben we gezien, naar de koffie in Asselt. We hadden er toen ongeveer 60 km opzitten. Er was nog even een pittige discussie aan welke kant de Maas nu eigenlijk lag, maar ook daar zijn we uitgekomen (toch Henriëtte?). Na genoten te hebben van lekkere koffie met heerlijk gebak, maar snel weer op de fiets gestapt, het was niet echt weer om lang op het terras te zitten. Na een mooie tocht terug, met af en toe wat natte wind, kwamen we bij het pontje in Kessel, alwaar we met het pontje de Maas zijn overgestoken, wat voor sommige ook een unieke ervaring was. En zo richting Deurne, waar van het oorspronkelijke plan om gezamenlijk nog een drankje te doen werd afgeweken omdat we intussen even een echte regenbui hadden, wat wel heel erg jammer was, want een gezamenlijke afsluiting met een drankje hoort er eigenlijk toch ook wel echt bij. Mieke en Louis zijn daarom in Deurne afgehaakt, Leonie halverwege Deurne/Bakel en wij in Bakel. Het was een tocht met dank aan Rina en Jet, over fijne wegen, er werd niet te hard gereden, de wind hadden we op de heenreis voornamelijk in de rug en op de terugreis viel het eigenlijk wel mee met de wind. Heel tevreden en voldaan waren wij om 14.00 uur thuis. Kon Rida op tijd aardbeien gaan verkopen.

27 juni tocht naar Linden.

De tocht staat elk jaar weer op de kalender en elke keer blijft dit een mooie tocht. Mooie vergezichten over het water en wegen met weinig verkeer. De stop weer op de traditionele plek bij “Herberghe  de Pannekoecke”. Deze keer stonden de pannenkoeken echt klaar voor ons. We lieten ze ons goed smaken. Het was tenslotte ook al weer 5 jaar geleden dat we pannenkoeken gegeten hadden. Misschien over 5 jaar weer!

8 augustus een mooie tocht naar Mill gehad, al was de tocht er naar toe, een beetje bochtig, veel afremmen en weer optrekken, we konden niet goed op snelheid komen, maar zo rustig opstarten na de vakantie was ook wel prima. Weer de leuke koffiepauze gehad in de natuurtuin in Mill in het gezelschap van loslopende kippen. Erg leuk, hoewel er enkele fietscollega’s bij waren die ons de ogen uitstaken met heerlijke ijskoffie. Volgend jaar wil iedereen die, denk ik. Terug naar huis in een sneltreinvaart en dat was ook nodig, het werd  wel weer erg snel donker.

15 augustus. De tocht ging naar Geldrop via Bakel, Helmond, Lierop richting  Strabrechtse heide via relatief veel wijkjes en dichter bewoond gebied, zodat we de snelheid er niet goed in konden houden, maar als we op snelheid zijn…..dan gaan we zo snel dat we de koffiepauzeplaats zo voorbij fietsen. Gelukkig toch nog op tijd gezien, gekeerd en lekker even op het terras gezeten bij de Strabrechtse hoeve.  Dit was een van de laatste pauzes, daar het snel donker wordt en we er echt voor moeten zorgen op tijd thuis te zijn. De weg terug was landelijker via Mierlo, Nuenen, Stiphout en Aarle-Rixtel zo weer richting huis.

12 september  de laatste tocht op woensdagavond. We waren met 7 fietsers waaronder Mieke, Louis  en Henriette, die bijna meer kilometers maken naar het startpunt in De Mortel dan dat  de tocht lang is.
Tocht ging naar Keldonk en was 40 kilometer en zelfs deze afstand was te lang. De tocht ingekort om voor het donker thuis te zijn. 30 kilometer gefietst.

7 oktober de afsluitende tocht. Gestart bij de kantine van de tennisclub met 15 fietsers. De tocht ging langs 2 sponsors nl BusinessCom van Pieter van Eldonk en JKS van Arie Jacobs. Onze 3e sponsor Van de Boomen champignons,  had ons graag ontvangen maar hij heeft een grote brand gehad in zijn bedrijf dus dat kwam nu  niet goed uit. De tocht ging richting Veghel naar de 1e sponsor, BusinessCom. Daar werd een foto gemaakt voor het bedrijf en we fietsen weer verder. Langzaamaan richting  De Mortel naar JKS. We werden hier hartelijk ontvangen. Arie gaf een rondleiding op zijn bedrijf en Patricia zorgde voor de koffie en iets daarbij.

Een mooie afsluiting van dit fietsseizoen.

Anja Egelmeers

Sec Meukerdur


Terug naar het overzicht.