Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

fietsverslsg heren 2017


15 februari

De heren hebben in totaal 31 officiële ritten gefietst. Daar komen nog extra ritten bij zoals op Koningsdag, 24-uurs ritten op de mountainbike, Tweede Paasdag in Siebengewald, begin juni 400 km tocht in Zuid-Limburg, België en Luxemburg en andere ritten op andere dagen. Maar die ritten tellen we hier niet bij. Die extra ritten geven wel een goed beeld hoe fanatiek de mannen koersen. Deze 31 ritten zijn goed voor 3050 km.

De tochten zijn begonnen op 12 maart en zijn geëindigd op 1 oktober. In die tussentijd zijn alle renners gewoon thuis wezen slapen.

In het algemeen blijft de gemiddelde snelheid rond de 30 km, soms wat minder richting 29 en soms boven de 30. In de praktijk blijkt wel dat, hoe vaker je er bij bent, hoe beter je de snelheid aan kunt. Voor de mensen die ook op andere momenten tochten rijden of op eigen houtje fietsen blijkt dat het geen probleem vormt om met de groep op zondag mee te rijden. De snelheid op zondag is dusdanig dat iedereen bij kan blijven onder het motto: samen uit samen thuis.

Het aantal deelnemers op zondag is redelijk constant, vaak zitten we rond de tien personen.

Een aantal aspecten die in de zomerperiode de revue passeren zijn:

  • veiligheid: binnenbochten nemen
  • doorgeven van tekens
  • wel of niet bellen bij inhalen, maar ook hoe bellen en wie
  • hoe snel in de bebouwde kom
  • attent zijn bij ritsen
  • weinig lek gehad
  • GPS-afwijking van de kilometerteller t.o.v. de gewone teller
  • Is er gevaar van de elektronica ivm inbraken?
  • Goede koptrekkers is heel fijn, maar ook het wisselen van kop. Gelukkig hebben we daar geen klagen over.

In de winterperiode wordt er eveneens fanatiek gefietst. Maar dat gebeurt niet altijd in verenigingsverband. De groepsapp wordt op zaterdag goed gebruikt om aan te geven wie er mee wil op zondagmorgen. Dan gaan de tochten alle windstreken uit, bv Berg en Dal, Asten, Beek en Donk, Nuenen, Zeeland, etc. Er wordt eveneens op andere dagen flink gereden, niet altijd door de bossen, maar ook wel eens op de weg met de mountainbike. De laatste weken is het niet altijd leuk om door de bossen te fietsen. Er liggen nog al wat omgewaaide bomen. We hopen dat die snel opgeruimd worden zodat de paden weer vrij zijn.

Op naar de zomerperiode.

 


Terug naar het overzicht.