Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Geslaagde Indoor Bike Event


15 oktober

Afgelopen vrijdag 13 oktober jl. startte om 20.15 uur het Indoor Bike Event. Het Brabants kwartiertje zou hier ook niet ontbreken. De familie Heesakkers gaf eerst uitleg over de hartkwalen van hun zoon Sil en dochter Imke. Om onderzoeken te doen voor deze zeldzame hart afwijkingen is er veel geld nodig. TC Meukerdur wil de stichting hartekind hierbij ondersteunen met het opgehaalde geld aan hen te doneren.

De familie Heesakkers opende dit evenement door dat Helmie en Robert tegen elkaar mochten fietsen Imke coach haar moeder en Sil zijn vader. Hierna konden de 12 ploegen onderling gaan uit maken wie de beste waren. De eerste serie is een sprint over 500 meter. 4 renners nemen plaats op de 4 fietsen.  Na de eerste serie komt de achtervolging over een afstand van 750 meter.

Na de achtervolging kwam er een rit met prominenten. Hieraan namen deel burgemeester Michiel van Veen, wethoudster Mirande de Ruiter, wethouder Martien Bankers en Joachim Lucius voor zitter van de Sprank. Maar voordat ze op de fiets stapten moest er eerst nog wat sponsor geld bij elkaar gebracht worden, vonden de prominenten. De burgemeester had een waarde bon van € 50.00 bij van restaurant de Wilg. Er werd een tijd ingesteld, binnen die ingestelde tijd konden de mensen geld in de bus deponeren. De laatste persoon die geld in de pus stopt voordat de tijd afloopt mag de waardebon in ontvangst nemen. Er werd in 4 minuten tijd € 115,00 binnen gehaald. Geweldig. Nu gingen de prominenten van start. De burgemeester had de beste conditie en won deze rit overtuigend.

Na dit spektakel startte we met de koppel rit. Beide personen van één team fietsen dan tegen de 2 anderen van een team.  Na deze serie was het de beurt aan de keizer sprint.  Hieraan mochten de snelste vier renners van de sprint het tegen elkaar opnemen. Uit eindelijke winnaar werd Tom Verbakel.  Met een goede 100 personen in de zaal werd het een geslaagde avond. (zie foto’s onder kop foto).

 


Terug naar het overzicht.