Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

8 oktober seizoen sluiting


8 oktober 2023

Op deze zondag staat de laatste tocht van het seizoen 2023 op het programma. Dit is een gezamenlijke tocht van de dames en heren.  Het vertrek was bij de tenniskantine. De nieuwkomer Gijs stelde zich netjes voor aan de voor hem niet bekende leden. Ook Michiel stelde zich voor omdat hij dit jaar aan weinig ritten heeft deelgenomen. Iets over negen vertrokken wij met 16 personen voor de laatste rit van dit jaar.

Omdat we met 16 personen waren, is de groep in tweeën gedeeld. Frans had de rit uitgezet en begeleide de groep. Via de Nachtegaal Laan fietsten we naar het Zwarte water. De temperatuur was lekker en er stond weinig wind. Via Handel en Huize Padua fietsten we naar Venhorst. Op de weg naar Venhorst merkte Frans dat de tweede groep vrij ver achter bleef. In de eerste groep werd er goed door gereden.

Frans zag dat er één fietser van groep 2 de oversteek naar groep 1 ging maken. Maar Johan kwam zeggen dat groep 1 te hard reed en groep 2 ons niet kon volgen. Want groep 2 waren met 6 personen en groep 1 met 10 personen. Dus dat is voor groep 2 meer kop werk doen.  Er waren 2 personen van groep 1 die zich af lieten zakken naar groep zodat er een betere verdeling was.

Bij Landhorst moest Frans even bellen met hoeveel personen wij koffie kwamen drinken op het einde van de rit. Via mooie en onbekende land weggetjes ging het richting de boswachterij van Sint Anthonis. Daarna via Westerbeek richting Vredepeel. Voor Vredepeel rechts af naar de middenpeelweg. Voor De Rips links en daarna rechts en wij zaten al op de weg naar Milheeze. Via de Hutten en ’t Zand naar de Gemertseweg. Dan naar de Kanthoeven en de Heikant naar Grootel.

Voor Grotels Genieten waar we koffie gaan drinken, zagen we Jose lopen. Zij maakte nog vlug een filmpje en foto van de groep. De club trakteerde ons behalve de koffie ook nog op een gebakje. Na de lekkere koffie en gebak ging iedereen zijn eigen weg naar huis. Met een mooie laatste rit van 60 km is het wegseizoen afgesloten. Iedereen tot het volgend seizoen.

23 augustus Nederwetten.


30 augustus 2023

Om half zeven stonden er 5 dames en 8 heren klaar om aan de rit naar Nederwetten te beginnen. Onder leiding van Anke. Zij had een privé navigator bij. Dit was Rene.
In de eerste groep fietste de dames en onze navigator. De 2e groep zaten de heren. Met een goed tempo fietsten we richting Coxsebaan om daarna via de ventweg naast de N 279 naar de brug in Keldonk te fietsen. Via Zijtaart, Zonsveld en Jackschot fietsten we naar Vogelsven naar de Vresselsehut. Vanhieruit naar de brug bij Stad van Gerwen om via Gerwen naar Lieshout het Wilhelmina kanaal te volgen naar de hommel. Hier scheidde de wegen van de mensen uit Bakel, Milheeze en Deurne. De rest fietsten langs het kaneel naar de brug in Beek om daarna naar De Mortel te fietsen. Na een mooi rit van 52 km waren we ruim voor het donker thuis.

Rit naar Mill 16 augustus


30 augustus 2023

Op woensdag avond 16 augustus stonden er 13 fietsers klaar om deel te nemen aan een tocht naar Mill.

Er  werd besloten om vandaag in 2 groepen te gaan fietsen. De eerste groep met 5 fietsers vertrokken richting de Lochterweg. Voor de Leemskuilenweg sloot er nog een 6e fietser aan. En zo ontstond er een groep van 6 fietsers en een groep van 7 fietsers. In de 2e groep was Jet er weer bij na haar val en revalidatie. Fijn om haar er weer bij te hebben. Via Elsendorp en Landhorst fietsten we naar Wilbertoord. Hier namen wij na het centrum een weg naar rechts.

Deze weg kwam weer uit op de weg naar Mill. Deze weg staken we direct over en fietsten we via de B wegen naar de rotonde naar Mill. Direct na de rotonde links en ook hier weer via mooie B wegen langs het cafe De Nieuwenhof. Via de villa wijk in Mill ging het richting Wanroy. Voor Wanroy links en zo fietsten we over rustige wegen om Wanroy heen.

Daarna richting Landhorst. Hierna volgde de afslag Boswachterij St. Anthonis. De hei was mooi maar de kleur paars van de hei was niet zo paars als jaren geleden. De kleur was fletser. In Elsendorp splitste de groep. De leden uit De Rips, en Bakel fietsten van hier uit naar huis. Even later gingen ook Jet en Wim richting Cox en enkele kilometers verderop verlieten de fietsers uit Gemert ons. Ook Anja ging aan de Lochterweg links naar huis. En zo bleven er na 56 kilometer nog 4 personen over die in De Mortel arriveerden.

Woensdag 31 mei 2023; tocht naar Sevenum, ca. 70 km.


2 juni 2023

Met fantastisch fietsweer op deze woensdagavond beloofde het een mooie tocht te worden. We begonnen met 17 enthousiaste fietsers en koersten richting Bakel om via de golfbaan richting Milheeze en de Walsberg te fietsen. Met vele fietsers en wandelaars onderweg diende iedereen goed bij de les te blijven, maar dat is wel aan iedereen toevertrouwd. Via de Wittedijk en de Nachtegaalweg werd Griendtsveen bereikt, een beetje mazzel bij de spoorwegovergang want de trein was zojuist gepasseerd. Genietend van de mooie natuur en het kanaal richting Helenaveen waar iedereen kon constateren dat de asfaltweg die enkele jaren geleden opnieuw was aangelegd weer aan het veranderen is in een wasbord. Nadat Helenaveen was gepasseerd was het even opletten voor enkele gestreste hazen die gelukkig op tijd het hazenpad kozen zodat die geen hinder opleverden. Rond 20:00 uur werd de pauzeplek bij de Turfhoeve in Sevenum bereikt waar al een lange tafel netjes in gereedheid voor ons klaar stond. De koffie en thee ging er goed in en vol energie werd weer op de fiets gestapt en gekoerst richting Helenaveen, parallel aan de snelweg A67. Via het buitengebied van Helenaveen, Neerkant en Liessel gingen de neuzen weer richting de Mortel. Wederom een mooi stuk natuur rond Vlierden waar de eersten weer afhaakten richting Deurne. Ook in Bakel werk de club weer wat uitgedund en zette de rest de laatste kilometers in richting de Mortel en Gemert.

Peter.

Afsluiting seizoen 2022


9 oktober 2022

Dat was het dan weer. ………… Het seizoen 2022 zit er al weer op.

Vandaag 09-10-2022 was de laatste rit van dit seizoen. En zoals gebruikelijk sluiten we dat met z’n allen af.  7 dames en 7 heren stonden om 9.00 uur klaar om te vertrekken voor de laatste 63 km van het seizoen. Onder een stralend zonnetje, met wel een lage temperatuur vertrokken wij vanaf de kantine van de tennisclub. Via het Tereyken richting Broekstraat. Van hieruit naar de Coxebaan naar de brug in Keldonk.  Via ’t Hool en Jackschot naar Vogelsven richting Son. Dit allemaal op autoluwe wegen. Daarna fietsten we onder leiding van Gerry Verwegen naar Stad van Gerwen en Nederwetten. Hier kregen we een strook met kasseien voor de kiezen. Al hoewel iedereen op de naast gelegen stenen naast de kasseien fietste. Inmiddels waren wij in Nuenen aangekomen.  Hier kregen wij een heel mooi stuk natuur gebied. Onder andere Het Frankrijk en het Broek. Het Broek is heel bekend van de liedjes van Gerard van Maasakkers. Na dit gebied ging het via Gerwen naar Stiphout en over Croy naar Aarle – Rixtel. Enkele mensen vroegen zich al af of we nog koffie gingen drinken. Jawel zei FvdK over 1,5 km is er koffie. Lekker op het terras bij D’n Heikant in het zonnetje werd er genoten van koffie en thee en uiteraard gebak.  Daarna nog 4 km naar huis en dan zit het seizoen 2022 er weer op. Tot het seizoen 2023.

Zondag, 11 september 2022


1 oktober 2022

De verassingstocht voor de dames werd een dagje verschoven naar de zondag.  En wat hadden de weergoden goed aan ons gedacht. Terwijl het zaterdagmorgen nog pijpenstelen stond te regenen, begon de zondagmorgen met redelijk dichte mist die langzaam op klaarde en overging in een mooie zonnige dag.

Met 4 mannen en 9 vrouwen vertrokken we vroeg in de ochtend richting Berg en Dal. Voor de veiligheid gingen verschillende fietslampjes branden.

Via Elsendorp fietsten we over brede fietspaden naar Boxmeer. Vandaar richting Gennep voor de eerste koffiepauze midden in het dorp bij het prachtige oude gemeentehuis.

Na een kopje koffie werd de rit vervolgd richting Milsbeek. Pff, het eerste heuveltje kwam in zicht. Terugschakelen en met zijn alle naar boven. Vooral de dames waren blij dat dit toch redelijk eenvoudig ging.  Vervolgens ging de rit richting Groesbeek over een glooiend landschap met mooie korte klimmetjes.  Vandaar via De Heilige Landstichting naar Berg en Dal voor het volgende kopje koffie met heerlijke appeltaart

Enkele stoere dames en heren maakte nog een extra pittig rondje over de bekende Oude Holleweg.

Via de Zevenheuvelenweg en het Jachtslot de Mookerheide lieten we de heuveltjes achter ons richting huis. Over de nieuwe fietsbrug, die Mook met Cuijk verbindt, naar Linden, Beers en Wanroy.

Het laatste stuk was het nog genieten. Via de bijna uitgebloeide hei van de Staatsbossen van St. Anthonis richting Elsendorp. Waar we nog een drankje namen en vandaaruit ging ieder zijn weg richting huis.

Een prachtige dag.

Tocht naar Overloon


17 augustus 2022

Woensdag 10 augustus. Met z’n zevenen durven we het aan om te gaan fietsen, ondanks de warmte.
Er staat een tocht naar Overloon op het programma van 60 km. Om zeker op tijd terug te zijn,
besluiten we rechtstreeks naar Oploo te fietsen, zonder extra ommetje. Aan de uiterste rand van
Oploo fietsen we vervolgens het achterland in en fietsen we via lange, rustige wegen richting
Stevensbeek. Om niet te vroeg in Overloon te zijn maken we een mooie omweg door het bos van
Overloon om vervolgens bij het Oorlogsmuseum even te pauzeren. Uitgerust stappen we de fiets
weer op om via Merselo weer richting huis te fietsen. Na het oversteken van de Middenpeelweg
fietsen we met een aardig windje én een felle zon tegen, richting de Peeldijk in Milheeze. Daar bleek
een wielerronde aan de gang te zijn en om deze deelnemers meer kans op een overwinning te geven,
besluiten wij via De Rips terug te fietsen naar De Mortel. En dat is zeker geen straf aangezien het
fietspad helemaal vernieuwd is en het een feest is om hier te fietsen!

14 augustus 2022


15 augustus 2022

Op zondag 14 augustus staat de eerste vrije rit op de tourkalender. Tommy heeft vanwege een  operatie zijn  rit naar vandaag verplaatst.

Samen even buiten op de bank van het tennispaviljoen gezeten zegt Tommy:  “Het is wel heel rustig”. Met enig gekreun sloten zich nog twee renners bij ons aan. Mooi op tijd vertrokken. Tommy vroeg, na 10 min op kop gefietst te hebben wie vandaag wegkaptein is  en het draaischema bijhoud daarna mocht hij nog 5 min. Langer op kop fietsen.

In een vlakke aanloop naar Malden passeerden we Rijkevoort. Door de laagstaande opkomede zon kon je de tijd van de mooie kerkklok niet aflezen. In Malden werden voor het eerst de kuiten getest.

In Groesbeek aangekomen het dorp een keer gelust en gemerkt dat Groesbeek een klein hoogteverschil heeft. In Berg en Dal is het hoogteverschil iets meer. Enkele malen  Berg en Dal en Nijmegen gelust waaronder  De Upberg en natuurlijk De oude Holleweg. Bij het opdraaien van de Oude Holleweg  hadden we “akkefietje” met een SUV die geen voorrang aan Twan wilde verlenen en lomp de groep passeerde.

Buitenadem op de oude Holleweg bovengekomen werden we getrakteerd op een hippie die met zijn VW Transporter en een slecht afgestelde dieselpomp vertrok (Als de “diesel “om je hoofd is verdwenen).

Met een minimale snelheid van 4 en max van 60 km/h neergestreken in café de Heksendans bij Tivoli in Berg en Dal voor een welverdiende dorstlesser. Het was een komen en gaan op het heren toilet. Bidons vullen en om extra verkoeling zoeken.

 

Na een gezellig terrasje het tweede bedrijf aangevangen. Dit startte  direct met een lange afdaling en hierbij werden we opgewarmd door een Mistral. De warme lucht suisde langs onze oren. Ondanks het warme weer zijn er vandaag toch erg veel fietsers en renners onderweg. In het tweede bedrijf werd uit een ander vaatje getapt (35-40km/h) en fietste we met 30 ˚C  om 12.30 terug de Mortel binnen om de Koninginnenrit met 132 km en 659 hm achter ons te laten.

7 augustus Straelen


7 augustus 2022

Op zondag 7 augustus de tocht naar Strael;en gefietst. De laatste tocht voor de vrije ritten in de maand augustus. (ivm bouwvak).    Om 7.30 uur met 4 renners (waarvan 1 gastrenner ), vertrokken en de opgaande zon tegemoet. De route gaat via Venray naar Arcen. Onder invloed van de stralende zon werd het tempo opgeschroefd naar believen van de 4  renners. De route loopt langs de Hertog Jan proeverij waar we om half tien Arcen binnen fietsten. De pauzeplaats in Arcen is populair onder zomergasten. De meesten leggen hier aan voor een brunch tegenover ijssalon Clever. Tsja, je hebt er van die renners bij die hebben altijd honger maar lieten zich toch overtuigen om het slechts bij 2 kopjes koffie te houden.

Met veel energie de route vervolgd richting Straelen Bij het pontje van Grubbenvorst gaf de gastrenner aan er doorheen te zitten. Later bleek dat hij iets verkeerd gegeten had op de BBQ van zaterdagavond. Onder het motto: samen uit samen thuis werd besloten de route aan te passen. Hedentendage is dat met een Garmin geen probleem. Met een aangepaste route en aangepast tempo zijn we dwars door de bossen van Tienray gefietst. De gastrenner werd uit de wind gehouden en netjes nabij zijn woning afgezet. Voldaan huiswaarts gefietst na een tocht van 130 km.

De 3 komende weken staan er vrije ritten op het programma waarna op 4 september we het weer oppakken met een rit naar Den Bockenreijder. (Altijd mooi).   P.s. Een punt van aandacht is de opkomst in de zomermaanden.

Iedereen een prettige (fiets) vakantie toegewenst.

03-08-22 Tochtje Beugen.


4 augustus 2022

Oei, het is wel erg heet, 31 gr en het zal niet veel afkoelen. Zouden er wel liefhebbers zijn om mee te fietsen, daarom maar eerst op de app gevraagd wie zou komen. En jawel, liefs met negenen waren we. We begonnen rustig aan en hadden ook nog wind van achteren, dat fietste ook wel gemakkelijk. Via Oploo, Sambeek, langs de Maas en dan Boxmeer kwamen we in Beugen aan. Daar lekker even op terras gezeten en via de St Anthonisse bossen terug naar huis. Het was heerlijk om te fietsen, echt niet te heet. Toen we in de bossen bij de paarse hei aankwamen stonden er schapen te grazen. Een mooie zon op de achtergrond, daar moesten we toch even voor afstappen en foto’s maken. Zo prachtig. Ook een paar Belgen stonden ervan te genieten en zij konden mooi een foto van ons maken en Frans maakte een foto van hen. Toen moesten we er maar weer flink vandoor maar nog geen 5 minuten later: Lek!!! Gelukkig had Peter de band snel verwisseld en waren we allemaal nog voor het donker thuis.