Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

26 september 2021: Haps


27 september 2021

Het belooft vandaag een hele mooie dag te worden: zomerse temperaturen en voor de rit en ver na de rit misschien een bui. Kortom een stralende nazomer dag.

Om 8 uur waren we met 5 dappere mannen aan de start. Peter had een hele mooie tocht uitgezet, zelfs iets ingekort, omdat het de laatste tocht was. De tocht van volgende week tel ik maar niet mee, want dat wordt een kleine tocht, een vakantietocht zogenaamd.

Vandaag was de bestemming Haps. De wegen waren nog wel een beetje nat van de vroege regenbui. Maar dat hinderde ons niet. Via mooie, soort B-wegen, kwamen we aan bij Cuyk, bij een mooi restaurant. En dan kom je in de moderne tijd, want koffie bestellen, buiten op het zomerse terras, kon alleen met de speciale code, die op de tafel stond. Wel meteen via die code betalen en dan is er koffie. Om binnen even te plassen was je QR-code verplicht. Laat hem maar even zien, vroeg de dame achter het buffet. Gelukkig bedoelde ze alleen de QR-code.

Na de aangename koffiestop op het strand (zie foto) weer op weg naar huis. Via Haps en Vianen (niet bij Utrecht) ging de rit voorspoedig. Er was wel meer tegenwind, maar met sterke mannen aan kop was dit geen probleem. Weer waren er verrassende fietspaden gevonden door Peter. Hij had beloofd dat we onder de 100 km zouden blijven en dat is mooi gelukt. Het waren er 95.

Morgen is het kleding passen, maar dat zal iedereen wel weten. Kijk goed in welk tijdblok je zit.

Volgende week dus de kleine afsluitingsrit en start om 9 uur of is het toch 9.30 uur? Na deze tocht een lunch voor alle leden.

3 oktober afsluitende rit is het vertrek om 9.00 uur

19 september 2021: Rondje Eindhoven


19 september 2021

Vandaag niet Leudal zoals we verwacht hadden. Nee, zei Martien, Leudal wordt weer boven de 100km. Dat doen we niet, dan maar een korter rondje Eindhoven. Prima, iedereen akkoord. Even Johan bellen, want die verwacht ons langs Deurne, vlak bij zijn huis. Johan gebeld of hij alvast naar de plaats ging van de voormalige slipschool, vlak bij hem. De naam slipschool bracht heel wat verwarring. Nadat iedereen er van overtuigd was dat het slipschool was en niet slipjesschool, konden we vertrekken.

We hebben Johan opgepikt en toen…… Toch maar de kortste weg naar de oorspronkelijk geplande route Eindhoven. Dus weer richting Beek en Donk/Lieshout. Tja dat waren ruim 20 km extra. Maar och, de zon scheen, weinig wind, de temperatuur ging omhoog, wat maakt dat uit.

Met volle vaart richting rondom Eindhoven, Oorschot, enz. Uiteindelijk koffie in Duizel of zo iets. Uit  die buurt komt toch onze sprintkampioen Lavrijssen vandaan?

Na de late koffie verder richting huis. We kwamen na Schaft langs het café bij de rotonde, waar we vaak koffie drinken. O, dan wordt het toch een beetje later vandaag, dacht iedereen.

Johan begon het langzaamaan benauwd te krijgen. Hij moest tijdig met de trein naar Eindhoven om uiteindelijk in een loge naar PSV-Feyenoord te gaan kijken. Uiteindelijk ging hij maar alleen snel verder langs de kortste weg naar huis. Of hij de trein gehaald heeft? We horen het wel. En op het moment van dit schrijven weet ik ook nog niet of PSV het gehaald heeft. Ik hoop van wel.

Even later haakt Martien af want hij zit er wat door. Even extra koffie voor hem. Wij rijden verder naar huis.

Hoe ver was het vandaag uiteindelijk? Toch nog 133 km en ruim 29 gemiddeld met 8 personen. Het lijkt wel, merkte iemand op, dat de ritten op het eind van het seizoen steeds langer worden. Ja Peter, volgende week ben je dus gewaarschuwd.

12 september 2021: Appeltern


12 september 2021

De tocht van vandaag is geruild met volgende week. Dan rijdt Martien ons naar het Leudal. Nu dus Appeltern. De start was met 5 mannen. Het weer was goed, weinig wind en niet te koud. Ook had niemand last van wat gevolgen van de Mortelse kermis. Want niemand is er naar toe geweest. Bovendien moest je je aanmelden en de nodige Corona-formaliteiten laten zien.

Dus konden we goed op weg naar Appeltern. Het blijft een mooie rit. We kwamen direct na Vorstenbosch langs de nieuwe woonplaats van Noud en Jolanda Slits. Zij beheren sinds kort daar een groepsaccommodatie met camping. Het zag er prima uit. Maar voor een pauzemoment was het toch echt nog te vroeg. Dus reden we door. En dan kom je in het prachtige natuurpark Slabroek en Maashorst. De mooie fietspaden voeren je door beide natuurgebieden. Het tempo bleef goed en zo kwamen we in Ravenstein. Vandaar naar het pond in Megen. Vlak voor het pond meldde Henri dat zijn voorband leeg liep. En wat je toen zag, heb je nog nooit gezien. Max Verstappen wisselt de banden in amper 2 seconden. Henri kan dat natuurlijk met hulp nog niet zo snel. Maar toen we moesten wachten op het pond ging de band er af, de andere er al weer op en op het pond oppompen. Toen we aan de overkant waren konden we gewoon de weg weer vervolgen: banden wissel klaar in amper een ritje van het pond. Knap werk.

Daarna snel naar het rustpunt langs de Maas.

Na de koffie nog 40 km naar huis met meer wind. Dankzij de 2 voortreffelijke kopmannen, Twan en Johan, kwamen we mooi op tijd thuis.

108 km en bijna 29 gemiddeld is prima. Voor de liefhebbers is er vanmiddag Mortel kermis.

15 augustus 2021: Vakantierit


15 augustus 2021

Wat zal het vandaag brengen? Het weer is heel zomers, dus lekker fietsweer. De klok nadert het tijdstip van 8 uur. Wie komt er nog? Het blijft bij 3 dappere dodo’s: Twan, Michiel en Toon. Waar gaan we naar toe? Kevelaer is geen optie want Michiel en Twan beschikken niet over de digitale Corona app. Het wordt uiteindelijk de rit, die Toon nog moet verkennen: Appeltern. Dan doen we meteen een goed werk. Toon blij!!

De tocht verloopt prima, geen twijfelpunten. Doordraaien doen we een beetje. Twan blijft op kop en Toon en Michiel wisselen wanneer ze dat willen. Prima zo.

Het pont ligt al klaar bij Megen. Dus we kunnen er direct op. En dan snel naar de koffie op het bekende punt. Daar is het zeker open, want het is ook een hotel. En dat klopt.

Na de koffie weer op de fiets. Het is nog maar 40 km. Maar helaas, zoals zo vaak: de wind steekt behoorlijk op. En we hebben hem niet steeds in de rug.

Bij Langenboom zijn er twee stukjes uit de weg verwijderd. Maar we kunnen er wel overheen.

Zonder verdere problemen komen we in De Mortel aan, nou ja, zonder problemen: de wind vergt wel veel kracht. Bijna 110 km met een matig gemiddelde zit er op. Toon had om 13.00 uur een lunchafspraak bij het restaurant De Kluis. Ik was net op tijd. De lunch kan ik van harte aanbevelen, maar wel eerst reserveren hoor.

Intussen fietst Henk nog steeds ergens in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, samen met Antonita. Het ziet er geweldig uit. Blijf genieten Henk en blijf volhouden zonder veel pech.

8 augustus 2021: Vakantierit Kasteren


8 augustus 2021

De eerste geplande vakantierit stond vandaag op het programma. De opkomst was niet zo groot. Slechts vier dappere mannen stonden voor het gesloten hek van de tennisbaan. De weersvooruitzichten hielpen ook niet bepaald mee. Er was wind, eigenlijk nog al wat wind uit Zuidwest. Die wind zou in de loop van de dag nog fors gaan toenemen. En er was ook wat regen beloofd, maar mogelijk pas in de loop van de dag. Uiteindelijk kwam er geen regen en nam de wind, zoals beloofd, fors toe.

Er was voor vandaag geen route gepland, dus stelde ik voor, ook gezien de animo, om een route van dinsdagmiddag, de veteranen, te nemen. Die route gaat naar Kasteren, nabij Liempde. ( is een gehucht tussen Liempde en Boxtel).

De afstand was niet zover nl. ongeveer 75 km. Bovendien zouden we eerst tegen de wind gaan fietsen en na een evt. pauze vooral wat wind mee. Iedereen, alle vier, waren akkoord. Dat is dus een unaniem besluit.

Op weg naar Kasteren. Helaas was het kleine cafeetje gesloten, dus geen koffie. Niet getreurd, dan maar naar Eerde. Helaas, alles dicht, zelfs de kerk. André stelde voor om dan maar naar het AC te gaan op het industrieterrein in Veghel. Na flink wat rondfietsen, zelfs over de weg, waar alleen auto’s mogen rijden, raakten we André kwijt. Uiteindelijk kwamen we aan bij het AC, maar helaas zonder André. Opbellen lukte niet, dat was jammer. We hopen dat hij toch veilig thuis is gekomen. Wij in ieder geval wel. Zojuist hoorde ik dat hij ook thuis is gekomen.

Dat waren voor vandaag bijna 75 km, voor ons voldoende.

PS: na dat Toon mij vertelde waar Kasteren was heb ik in bovenstaand verhaal een correctie aangebracht. Je heb Casteren bij Bladel, en het gehucht tussen Olland en Boxtel bij het spoor. Café van Mie Pen.

 

1 augustus 2021: Valkenswaard


1 augustus 2021

De eerste vakantierit was vandaag. André had de tocht. Hij appte: we gaan naar Pir Janneke. Dat was duidelijk. Nergens op Google iets te vinden, maar toch is het een bekend rustpunt. Direct buiten Schaft, bij een rotonde, ligt het café Pir Janneke. En dan weet iedereen het wel, want daar zijn we vaak geweest.

De grootste twijfel was vandaag het weer. Buienradar gaf rond 12 uur een geweldige bui aan, zelfs rood gekleurd. Dan de vraag: André, redden we dat voor 12 uur? Hij was hoopvol gestemd. Nou dan kan niets ons meer tegenhouden. We vertrekken met zeven dappere mannen. Via Bakel, Brouwhuis, Lierop op weg naar de goede richting. Flink wind tegen, maar allee, we hebben nog steeds geen regen, dus fietsen maar.

Dan komt de Strabrechtse heide met diverse fietspaden. Het eerste pad was een gravelpad. Was daar op de routekalender het vraagteken voor bedoeld? Zouden we dit pad niet meer opnemen in de route? In de pauze hadden we het er weer over. Maar toch hebben we het gefietst.

Verder waren er geen obstakels en kwamen we voorspoedig aan in Schaft en bij Pir Janneke. Daar vroeg de ober: ik neem aan dat jullie allemaal tot hetzelfde gezin behoren? Natuurlijk, was het antwoord. Die man is ons vader, maar we hebben wel allemaal een verschillende moeder, nou bijna allemaal dan. Ze ging er mee akkoord.

Na de koffie/thee, in snel tempo opgedronken, vlug op weg naar huis. Want we moesten voor de bui binnen zijn. Gelukkig hadden we de wind veel mee en ging het tempo ook goed omhoog.

Nadat we Koen in Bakel hadden afgezet gingen we vlot op weg naar De Mortel. En de regen? Gelukkig nog steeds niets.

Net na 12 uur waren we thuis. We hadden 108 km er op zitten en bijna 30 gemiddeld.

25 juli 2021: Ravenstein


25 juli 2021

De Olympische Spelen zijn begonnen. Of dat de reden was dat wij met 11 man aan de start stonden? Wie weet? Het motto: meedoen is belangrijker dan winnen was vanmorgen misschien wel van toepassing. Want we hadden een rustige tocht. Het laatste deel was heel rustig, want dat was nodig nadat we rond Volkel even een (te) grote snelheid hadden over dat grindfietspad. Maar daarna waren de troepen weer onder controle.

Koen bracht ons over mooie wegen naar Ravenstein. Er was tijd om wat te keuvelen met elkaar. We hadden het met Johan over zijn Frans avontuur de laatste week. Hij had een mooie tocht gehad met zijn gezelschap. Maar er waren ook nog al wat banden nodig geweest. Ook hadden we het over de wielrenners en wielrensters. De laatsten waren nu bezig. We spreken al gauw over allerlei gouden medailles, maar zo eenvoudig zal het niet zijn. De Nederlandse dames fietsen niet alleen. Als je nu de uitslag weet, dan weet je dat het wel eens anders kan lopen dan je vooraf inschat.

De pauze was weer op die mooie plek net na Ravenstein. Het is een mooi plaatsje in die oude boerderij. Keurig geregeld Koen.

Na de pauze ging het weer verder richting de bandenmolen van Reek. We kwamen langs nog al was zijarmen van de Maas, waar, zo te zien, vorige week wel heel veel water heeft gestaan. Maar nu was veel water al weg. Er stonden wat koeien in die uiterwaarden, maar of zij allemaal uit Limburg zijn komen zwemmen konden we niet zien en vragen natuurlijk ook niet.

Uiteindelijk kwamen we terug in De Mortel. De zon scheen nog steeds en de temperatuur was prima. De 100 km zaten er weer op.

18 juli 2021: Leudal


18 juli 2021

Na een week, vol met enorme hoeveelheden regen, was het vandaag een stralende, zonnige en warme dag. Je krijgt uiteindelijk het weer dat je verdient. Heb jij daar ook last van Henk?

We waren met 7 man aan de start. Twan had geruild met de rit en dus: Leudal zei twan. We zien wel hoe we uit komen. Hij had geen tijd meer gehad om de tocht voor te rijden. Dus dan maar op weg. Nergens wind, nou ja een heel klein beetje dan. Wel een keer glas op de weg, maar gelukkig geen lekke banden bij ons. Al rustig fietsend kwam het Leudal in het vizier. Het was ons er niet om te doen om ramptoerist te zijn dus gewoon fietsen. In Neer kwamen we wat borden tegen, waar je niet verder mocht vanwege het hoge water. Dan maar rustig andere wegen zoeken. Even verderop, in Horn, hetzelfde recept. Maar dan kiezen we gewoon weer een andere weg. We zagen wel veel water hier en daar. Tja, het zal voor de mensen daar zeker geen pretje zijn. Beide dorpen werden gisteren op het nieuws ook al genoemd.

Uiteindelijk vonden we toch het kloosterrestaurant waar we vaker koffie hebben gedronken.

De zgn. cake was overheerlijk voor enkelen van ons.

Daarna, wel wat meer tegenwind, op weg naar De Mortel. Sommigen hadden nog een druk middagprogramma met vooral taart. Bier? Dat kan ik nauwelijks geloven.

Iets na half een waren we weer thuis na 116 km.

 

Neer, Horn, Leudal

11 juli 2021: Heusden verrassingstocht


11 juli 2021

Eigenlijk was vandaag de verrassingstocht gepland. Maar een kleine omzetting van de kalender bracht ons naar Heusden. Was de verrassing er dan vanaf? Gelukkig niet, want we waren, verrassing, maar met 5 renners. En een andere verrassing was vandaag dat het een uiterst sportieve tocht ging worden. Johan had dat prima bedacht. Starten bij de Mortelse tennisbaan, pauze bij de golfbaan in Heusden, terugtocht langs golfbaan de Stippelberg, eindigen bij De Bleek, bij Ronald voor zijn nieuwe deur.

Wat was het benauwd vandaag. En ook was er toch wel wat wind. Dan lukt doordraaien met 5 man niet steeds echt goed. De sterke kerels deden gelukkig veel kopwerk.

Johan was mild vandaag en had een mooie, niet te lange tocht gepland. Al peddelend kwamen we aan bij de golfbaan in Heusden. Omdat er eigenlijk een verrassingstocht gepland was vandaag, stond er dus bij de koffie ook appelgebak met slagroom klaar voor ons. Had iemand vergeten dit af te bellen? Ha, ha, maar het was lekker. Helaas dat je er niet bij was!!

We hadden goed uitzicht op het golfend publiek. Is dit ook iets voor ons, was de discussie? Als we keken naar de kleding van een enkeling, dan lukt dat alleen als we een bont carnavalstenue aan zouden hebben. Maar goed, iedereen zijn/haar eigen smaak. Nee liever wielrennen was de conclusie.

Dus weer op weg naar De Mortel. Het weer werd zonniger en zachter, dus dat belooft een mooie middag te worden.

We waren vroeg thuis, nog voor 12 uur, met 90 km achter de trappers en een rustig gemiddelde.

4 juli 2021: Kessel


4 juli 2021

Vooraf aan deze rit hadden we een apje van Tom gekregen. Later zou dat nog wel wat discussie opleveren. Het stond er keurig: enkele pittige klimmetjes en half acht vertrekken.

We waren met 6 kerels aan de start. Dat was niet zoveel. Misschien kwam dat door de weersvooruitzichten. Er was namelijk wat regen voorspeld. Maar bij de start was daar niets van te merken. Er was wel wat mist en een beetje kil. Maar allengs trok de mist op en hadden we het niet meer koud. Dat kwam ook wel door het tempo denk ik.

We wisselden steeds mooi aan kop en draafden maar door. Uiteindelijk kwam Berg en Dal in zicht. En dan weet je het wel. Dan komen de, zoals Tom had voorspeld, enkele pittige klimmetjes. Wat hebben we allemaal voorbij zien komen oftewel hebben we beklommen? Ik weet het niet meer precies, maar wel weet ik dat het de Oude Holleweg was en de nieuwe Holleweg en zelfs ook gewoon de Holle weg. Al door hollend kwamen we uiteindelijk aan bij Tivoli, waar de koffie wel erg lekker was.

In de pauze ging het over allerlei soorten wielen en imbussleutel 12. Wie zou er toch zo’n ding hebben?

Na de pauze weer verder. We waren net op de helft, zei Tom. En daar begon het gesprek: je zei 120km. Nee zei Tom, dat heb ik niet gezegd. Maar het staat wel op het rooster. Ja, maar daar kan ik niets aan doen. We zullen echt nog ruim 60 km moeten fietsen. En dan? Waar ligt nou Kessel. We bleven maar op Duits gebied. En ja hoor, eindelijk Kessel. Gewoon er langs fietsen en verder. Steeds weer wat heuveltjes en vals plat. Niet getreurd, we gaan gewoon verder. Waarheen Tom? Naar het pont bij Sambeek. Ook nog een pont? Ja hoor.

Na het pont snel verder en in een nagenoeg rechte weg naar De Mortel. Tenminste: lek, lek riep Henk. Snel band gewisseld en dan echt naar De Mortel. Twan en daarna Alex op kop. Er werd niet meer geroepen: draaien!! Nee, de twee sterke beulen joegen het tempo flink omhoog. Uiteindelijk waren we richting half twee thuis, moe en voldaan.

Dat waren dus 135 km en ruim 27 gemiddeld. Niets natuurlijk vergeleken met de Tour, maar voor ons heel wat.

Henk veel plezier de komende weken in Duitsland.