Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Kevelaer tocht voor gereden 15 maart


16 maart 2020

Afgelopen zondag hebben Twan, Alex en Andre de “honneurs” van Meukerdur waargenomen. Samen met een gastrijder om 8.30 bij de Sprank naar Kevelaer vertrokken. In het zicht van de  Middenpeelweg werden we al teruggefloten. Ronald had vanaf de Mortel de achtervolging ingezet en zich bij ons aangesloten. Met het Meukerdur systeem in acht genomen (om de beurt 5 min. kopwerk) hebben we de route vervolgd.  Even later werden we verrast door hoog water in de Maas en hebben we via de oude Venlose weg de Kevelaer-route weer opgepakt. Met hoofdzakelijk wind schuin van achteren fietsten we een uitgestorven Kevelaer binnen. Tot onze verrassing en verbazing merkten we op dat “ons” stam cafe weer heropend is. Alleen het “Känchen Kaffee” is niet meer.  Na de pauze het gebruikelijke ritueel, kaarsjes aansteken, en de route terug naar huis weer opgepakt. Hierbij had “Jan de Wind” een verrassing in petto. Die was in staat de meesten in de groep te slopen. Nadat we de gastrijder halfweg hadden afgeze en dankzij de sterke benen van Twan en Ronald de Mortel met een gemiddelde van 32,5 km/h binnen gefietst.

Afsluitend met het dankwoord van de gastrijder „Bedank de heren maar dat ik mee mocht rijden. Was een  leuke route👍“.

 

Groet, Andre

Coronavirus


13 maart 2020

Beste Meukerdur leden,

Het bestuur heeft besloten om de rit van as. zondag (15 maart) te annuleren.
In een groep fietsen met allemaal natte neuzen lijkt ons in dit geval niet goed.
Tot nader bericht zullen er voorlopig geen tochten door gaan.

 

 

 

8 maart 2020


10 maart 2020

Vandaag de eerste rit van het nieuwe zomerseizoen.

Dat is dan een rit samen met de dames.  Er stonden 8 heren en 1 dame aan de start. Maar het moet gezegd: zij stond haar mannetje wel. De rit was niet zo erg lang en dat was maar goed ook. Corona hing in de lucht. Er werd hier en daar gekucht en gehoest, maar gelukkig kwam dat door de gewone Nederlandse kille en nattigheid.

Gelukkig was het weer vandaag goed. Er waren geen buien gepland, hooguit ’s middags. Maar dan ze wij al weer thuis. Het enige probleem was de wind. Die was erg vervelend en soms hard. Toch hebben we steeds doorgedraaid aan de kop. Ook onze dame! Opvallend was wel dat, wanneer zij op kop zat, we vaker op dat moment de wind mee hadden. De weergoden maken kennelijk verschil. We zijn keurig op tijd en niet te moe in Griendtsveen aangekomen. Lekker koffie en gebak en dan kom je tot rust. Na de pauze even een mooie groepsfoto gemaakt (foto staat onder foto op de site) en dan weer op weg naar huis. De rit was 58,5 km en 25 gemiddeld (windkracht 5). Niet gek voor de eerste keer.

13 oktober 2019: Sponsortocht


13 oktober 2019

Nadat vorige week de afsluitende rit van dit seizoen verregend was, hebben we vandaag de ingelaste sponsorrit. Na twee verregende ritten hadden we nu prima weer. Heel even vielen er in het begin wat druppels, maar al snel werd het een prima, zonnige dag.

Lees meer…

22 september 2019: Haps


22 september 2019

De geplande rit voor vandaag was uitgezet op 80 km, maar doordat we gewisseld hebben was de vraag of er geen 100 km van gemaakt konden worden. Geen probleem, aldus Peter. Dus……….. Lees meer…

15 september 2019: Leudal


15 september 2019

Op een stralende dag, de zon hoog aan de hemel, een kleine mooie dauw over de velden….., zo begint menig sprookje.

Lees meer…

8 september 2019: Someren


8 september 2019

Nadat vorige week een aantal van ons de monsterrit Diekirch – Valkenswaard had voltooid, was het even afwachten

Lees meer…

1 september 2019: Boxtel


1 september 2019

Na enkele dagen (te) heet weer is het vanmorgen geweldig fietsweer. We starten om 8 uur met 7 renners. Dat is

Lees meer…

25 augustus 2019: Nederweert


25 augustus 2019

Al enkele dagen is het aangenaam, warm, warmer, behoorlijk warm, tegen het hete aan. Dus dat belooft wat voor vandaag. Hoe dan ook, we starten met 6 personen. Veel anderen van onze club zijn Lees meer…

11 augustus 2019: Kessel Duitsland


11 augustus 2019

De start is vandaag om 07.30 uur zoals vorige week aangekondigd. Dat bleek voor velen van onze club wel erg vroeg of het ligt nog aan de vakanties van iedereen. Niet getreurd:

Lees meer…