Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

1 mei 2022: Maastocht


1 mei 2022

De Meimaand begint vandaag. Dat zou betekenen volop lente weer. Maar helaas, het is nogal koel en een zachte noorden wind. Maar het zal de pret niet drukken. We starten gewoon met 9 mannen en gaan er rap tegenaan.

Henri heeft de tocht uitgezet in deze fraaie omgeving. De tocht verloopt prima zonder hindernissen. Even voor de pauze was er een verandering in de weg. Een oversteek over de Rijksweg, net voor Afferden, was veranderd. De oversteek is ook gevaarlijk wanneer het druk is. Een van ons stak toch gewoon over, zelfs zonder gevaar en gewoon even over het zand. De rest nam de omgelegde weg en ja hoor, we kwamen toch weer bij elkaar uit.

De pauzeplaats was goed op de hoogte gebracht, want de poort was open en de koffie klaar. En wanneer er een schaap over de dam is, dan komen er direct meer renners pauzeren.

Na de pauze ging het rap naar De Mortel.

Het tempo ging omhoog en hoe dichter we bij De Mortel kwamen ging het steeds harder. De laatste kilometers rustig uitrijden? Helaas vandaag niet. Maar de 30 gemiddeld haalden we toch wel en dat na iets meer dan 100 km.

Volgende week is het Moederdag. Wie weet wie er dan kan of mag. Ik ben er niet, want Floor wordt dan ook nog 3. En dat vieren we natuurlijk.

Avondrit Rijkevoort woensdag 21 april


22 april 2022

Woensdagavond iets voor half 7 wordt het steeds wat drukker op het kruispunt oude Molenweg/Lochterweg in de Mortel. Flink wat roze sokken bij elkaar en natuurlijk ook enkele fluorescerende groene sokken zijn van de partij.

Vandaag staat de tocht naar Rijkevoort op het programma, zo’n 50 kilometer is mooi in het begin van het seizoen.
Omdat de opkomst van gedreven renners vandaag groot is, zijn we genoodzaakt om ons in twee groepen te splitsen. Een groep van 8 en een groep van 7 met keurig, volgens de regels, 100 meter er tussen.
daar gaan we….via de Quayweg en de Rooije Hoefsedijk  steken we de Peeldijk over en rijden we via Handels grondgebied naar de Middenpeelweg.

Net voor Landhorst, gaan we linksaf, aan de linkse kant liggen de graszoden er keurig bij. Aan de rechterkant de stoffende tractor een stuk minder. De stofwolken laten we achter ons om vervolgens via wat zigzaggen uit te komen in Wanroij. We gaan rechtsaf richting St. Antonius… met in de verte de molen draaien we, net Wanroij uit,  linksaf om wederom via was rechts-links werk richting Rijkevoort te gaan.

Bij de molen in Rijkevoort rechtsaf, zodat we de wind in de rug krijgen, we vliegen via een hobbelig fietspad naar Ledeacker, daar gaan we via Ullingen naar de Quayweg…deze keer Quayweg van Landhorst. Binnendoor, via de Tweede Stichting komen we uit op de Middenpeelweg.  Eerst links, daarna gaan we rechtsaf…wederom richting Handel. Ingrid verlaat de groep om vervolgens solo door de gaan naar de Rips. De volgende kruising gaan Jet en Nicolijn ervandoor om de Heerevelden in te gaan. De groep heeft nog enkele kilometers te gaan naar het altijd gezellige De Mortel.

Onderweg zijn er enkele foto’s genomen door onze volg helikopter.
Zoals je op de foto kunt zien is deze door enkele…oplettende wielrenners gespot.
Het was, met het mooie weer, een geslaagde rit.
Op naar de volgende…..

Groetjes Nicolijn.

17 april 2022: Eerste Paasdag Kevelaer


18 april 2022

De traditionele rit was vandaag naar Kevelaer. Ieder jaar op Eerste Paasdag gaat de rit naar Kevelaer. Zelfs weer of geen weer, de rit gaat bijna altijd door. Vandaag was het dus WEL weer, want de zon scheen volop, de temperatuur was nog aan de lage kant en de koude oostenwind was nog niet echt op gang.

We zijn gestart met 13 mannen. Henk had een andere weg uitgezet dan gewoonlijk. Hij had twee ponten ingepland en een hele andere weg. Soms leek het of we ook meededen aan Parijs – Roubaix. De mooie weg en de fietspaden deden het tempo geen goed. We kwamen bij Blitterswijk bij het eerste pont(je) aan. Dat moest nog op stoom gebracht worden. Maar daarna konden we er met zijn allen net op. Veilig kwamen we aan de overkant. Dan weer snel op weg naar Kevelaer.

Daar aangekomen eerst wat extra lucht in de band van André. Vervolgens, bedevaart is bedevaart, koffie/thee met gebak. Dan een aantal kaarsen aansteken en de tocht weer hervatten richting Nieuw-bergen. Daar: hulde aan Koen en Ronald, want zij gaven de twee fietsers wel voorrang zoals het hoorde.

Van hieruit naar Bergen, naar het pont.  Maar eerst lek. Na de oversteek verder op weg. Lek en nog eens lek en wat extra lucht konden we weer verder. Tja, als je geen kaars aansteekt neemt Maria wraak, dat weet je.

Op de terugweg hadden we aardig de wind mee. En dat was te merken aan het tempo.

Uiteindelijk waren we nog net voor 13.00 uur in De Mortel. Op naar de paaseieren.

 

Seizoen 2022 20 maart 2022: Meijel


20 maart 2022

Vandaag de eerste rit in het nieuwe tenue. Trots zijn we van start gegaan met wel 12 man. Dit mooie tenue is niet alleen mooi, maar het zit ook aangenaam en warm. Dat was vandaag hard nodig. Het was bijzonder koud en kil, vooral door de flinke oosten wind.

De rit was gepland naar St. Agatha, maar na overleg werd besloten om richting Meijel te gaan. Daar was zeker een pauzeplaats met koffie.

De rit voor de pauze was niet aangenaam. Het bleef gelukkig wel droog maar o o die wind.

Maar goed, aan kop werd door de meeste renners goed doorgedraaid en het tempo bleef daardoor zo strak als het kon.

Dan eindelijk de pauze in Meijel. Even rust, even wat aangename temperaturen binnen, lekkere koffie met vlaai en natuurlijk een lekker borreltje er bij. Pas later, nadat we weer op de fiets zaten, begon je je af te vragen wat er dan in dat borreltje heeft gezeten. Want wat gebeurde er?  Het tempo ging na die pauze flink omhoog. Niet dat we snel naar huis wilden, misschien ook wel, misschien hadden we de wind nu flink mee, wie zal het zeggen? Ik denk dat er in dat glaasje toch iets oppeppends heeft gezeten. Het tempo werd 35, 36 en soms nog harder. Ronald hield goed in de gaten of de achterste renners konden bijblijven. Goed gedaan Ronald. Maar dat lukte wel.

Door dit flinke tempo, met net gelukkig geen regen, kwamen we voorspoedig aan in De Mortel. Dat tempo na de pauze heeft het gemiddelde wat opgeschroefd.

Nu was het resultaat 75 km en ruim 28 gemiddeld. Mooi resultaat.

Volgende week zal de temperatuur hopelijk beter zijn.

Nieuwe sponsors


20 maart 2022

Met een nieuw tenue zijn wij op 20 maart begonnen aan het nieuwe seizoen.

Het bestuur wil graag onze sponsors bedanken voor hun financiële bijdrage. De sponsors zijn:

 

BusinessCom Veghel         SVTL tandtechnisch laboratorium        JKS Jacobs kunststof spuittechniek

 

v.d. Boomen Championkwekerij              Gasdevil                v.d. Elzen zwembaden                   Lokomo Pig Healthis Our Status.

26 september 2021: Haps


27 september 2021

Het belooft vandaag een hele mooie dag te worden: zomerse temperaturen en voor de rit en ver na de rit misschien een bui. Kortom een stralende nazomer dag.

Om 8 uur waren we met 5 dappere mannen aan de start. Peter had een hele mooie tocht uitgezet, zelfs iets ingekort, omdat het de laatste tocht was. De tocht van volgende week tel ik maar niet mee, want dat wordt een kleine tocht, een vakantietocht zogenaamd.

Vandaag was de bestemming Haps. De wegen waren nog wel een beetje nat van de vroege regenbui. Maar dat hinderde ons niet. Via mooie, soort B-wegen, kwamen we aan bij Cuyk, bij een mooi restaurant. En dan kom je in de moderne tijd, want koffie bestellen, buiten op het zomerse terras, kon alleen met de speciale code, die op de tafel stond. Wel meteen via die code betalen en dan is er koffie. Om binnen even te plassen was je QR-code verplicht. Laat hem maar even zien, vroeg de dame achter het buffet. Gelukkig bedoelde ze alleen de QR-code.

Na de aangename koffiestop op het strand (zie foto) weer op weg naar huis. Via Haps en Vianen (niet bij Utrecht) ging de rit voorspoedig. Er was wel meer tegenwind, maar met sterke mannen aan kop was dit geen probleem. Weer waren er verrassende fietspaden gevonden door Peter. Hij had beloofd dat we onder de 100 km zouden blijven en dat is mooi gelukt. Het waren er 95.

Morgen is het kleding passen, maar dat zal iedereen wel weten. Kijk goed in welk tijdblok je zit.

Volgende week dus de kleine afsluitingsrit en start om 9 uur of is het toch 9.30 uur? Na deze tocht een lunch voor alle leden.

3 oktober afsluitende rit is het vertrek om 9.00 uur

19 september 2021: Rondje Eindhoven


19 september 2021

Vandaag niet Leudal zoals we verwacht hadden. Nee, zei Martien, Leudal wordt weer boven de 100km. Dat doen we niet, dan maar een korter rondje Eindhoven. Prima, iedereen akkoord. Even Johan bellen, want die verwacht ons langs Deurne, vlak bij zijn huis. Johan gebeld of hij alvast naar de plaats ging van de voormalige slipschool, vlak bij hem. De naam slipschool bracht heel wat verwarring. Nadat iedereen er van overtuigd was dat het slipschool was en niet slipjesschool, konden we vertrekken.

We hebben Johan opgepikt en toen…… Toch maar de kortste weg naar de oorspronkelijk geplande route Eindhoven. Dus weer richting Beek en Donk/Lieshout. Tja dat waren ruim 20 km extra. Maar och, de zon scheen, weinig wind, de temperatuur ging omhoog, wat maakt dat uit.

Met volle vaart richting rondom Eindhoven, Oorschot, enz. Uiteindelijk koffie in Duizel of zo iets. Uit  die buurt komt toch onze sprintkampioen Lavrijssen vandaan?

Na de late koffie verder richting huis. We kwamen na Schaft langs het café bij de rotonde, waar we vaak koffie drinken. O, dan wordt het toch een beetje later vandaag, dacht iedereen.

Johan begon het langzaamaan benauwd te krijgen. Hij moest tijdig met de trein naar Eindhoven om uiteindelijk in een loge naar PSV-Feyenoord te gaan kijken. Uiteindelijk ging hij maar alleen snel verder langs de kortste weg naar huis. Of hij de trein gehaald heeft? We horen het wel. En op het moment van dit schrijven weet ik ook nog niet of PSV het gehaald heeft. Ik hoop van wel.

Even later haakt Martien af want hij zit er wat door. Even extra koffie voor hem. Wij rijden verder naar huis.

Hoe ver was het vandaag uiteindelijk? Toch nog 133 km en ruim 29 gemiddeld met 8 personen. Het lijkt wel, merkte iemand op, dat de ritten op het eind van het seizoen steeds langer worden. Ja Peter, volgende week ben je dus gewaarschuwd.

12 september 2021: Appeltern


12 september 2021

De tocht van vandaag is geruild met volgende week. Dan rijdt Martien ons naar het Leudal. Nu dus Appeltern. De start was met 5 mannen. Het weer was goed, weinig wind en niet te koud. Ook had niemand last van wat gevolgen van de Mortelse kermis. Want niemand is er naar toe geweest. Bovendien moest je je aanmelden en de nodige Corona-formaliteiten laten zien.

Dus konden we goed op weg naar Appeltern. Het blijft een mooie rit. We kwamen direct na Vorstenbosch langs de nieuwe woonplaats van Noud en Jolanda Slits. Zij beheren sinds kort daar een groepsaccommodatie met camping. Het zag er prima uit. Maar voor een pauzemoment was het toch echt nog te vroeg. Dus reden we door. En dan kom je in het prachtige natuurpark Slabroek en Maashorst. De mooie fietspaden voeren je door beide natuurgebieden. Het tempo bleef goed en zo kwamen we in Ravenstein. Vandaar naar het pond in Megen. Vlak voor het pond meldde Henri dat zijn voorband leeg liep. En wat je toen zag, heb je nog nooit gezien. Max Verstappen wisselt de banden in amper 2 seconden. Henri kan dat natuurlijk met hulp nog niet zo snel. Maar toen we moesten wachten op het pond ging de band er af, de andere er al weer op en op het pond oppompen. Toen we aan de overkant waren konden we gewoon de weg weer vervolgen: banden wissel klaar in amper een ritje van het pond. Knap werk.

Daarna snel naar het rustpunt langs de Maas.

Na de koffie nog 40 km naar huis met meer wind. Dankzij de 2 voortreffelijke kopmannen, Twan en Johan, kwamen we mooi op tijd thuis.

108 km en bijna 29 gemiddeld is prima. Voor de liefhebbers is er vanmiddag Mortel kermis.

15 augustus 2021: Vakantierit


15 augustus 2021

Wat zal het vandaag brengen? Het weer is heel zomers, dus lekker fietsweer. De klok nadert het tijdstip van 8 uur. Wie komt er nog? Het blijft bij 3 dappere dodo’s: Twan, Michiel en Toon. Waar gaan we naar toe? Kevelaer is geen optie want Michiel en Twan beschikken niet over de digitale Corona app. Het wordt uiteindelijk de rit, die Toon nog moet verkennen: Appeltern. Dan doen we meteen een goed werk. Toon blij!!

De tocht verloopt prima, geen twijfelpunten. Doordraaien doen we een beetje. Twan blijft op kop en Toon en Michiel wisselen wanneer ze dat willen. Prima zo.

Het pont ligt al klaar bij Megen. Dus we kunnen er direct op. En dan snel naar de koffie op het bekende punt. Daar is het zeker open, want het is ook een hotel. En dat klopt.

Na de koffie weer op de fiets. Het is nog maar 40 km. Maar helaas, zoals zo vaak: de wind steekt behoorlijk op. En we hebben hem niet steeds in de rug.

Bij Langenboom zijn er twee stukjes uit de weg verwijderd. Maar we kunnen er wel overheen.

Zonder verdere problemen komen we in De Mortel aan, nou ja, zonder problemen: de wind vergt wel veel kracht. Bijna 110 km met een matig gemiddelde zit er op. Toon had om 13.00 uur een lunchafspraak bij het restaurant De Kluis. Ik was net op tijd. De lunch kan ik van harte aanbevelen, maar wel eerst reserveren hoor.

Intussen fietst Henk nog steeds ergens in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, samen met Antonita. Het ziet er geweldig uit. Blijf genieten Henk en blijf volhouden zonder veel pech.

8 augustus 2021: Vakantierit Kasteren


8 augustus 2021

De eerste geplande vakantierit stond vandaag op het programma. De opkomst was niet zo groot. Slechts vier dappere mannen stonden voor het gesloten hek van de tennisbaan. De weersvooruitzichten hielpen ook niet bepaald mee. Er was wind, eigenlijk nog al wat wind uit Zuidwest. Die wind zou in de loop van de dag nog fors gaan toenemen. En er was ook wat regen beloofd, maar mogelijk pas in de loop van de dag. Uiteindelijk kwam er geen regen en nam de wind, zoals beloofd, fors toe.

Er was voor vandaag geen route gepland, dus stelde ik voor, ook gezien de animo, om een route van dinsdagmiddag, de veteranen, te nemen. Die route gaat naar Kasteren, nabij Liempde. ( is een gehucht tussen Liempde en Boxtel).

De afstand was niet zover nl. ongeveer 75 km. Bovendien zouden we eerst tegen de wind gaan fietsen en na een evt. pauze vooral wat wind mee. Iedereen, alle vier, waren akkoord. Dat is dus een unaniem besluit.

Op weg naar Kasteren. Helaas was het kleine cafeetje gesloten, dus geen koffie. Niet getreurd, dan maar naar Eerde. Helaas, alles dicht, zelfs de kerk. André stelde voor om dan maar naar het AC te gaan op het industrieterrein in Veghel. Na flink wat rondfietsen, zelfs over de weg, waar alleen auto’s mogen rijden, raakten we André kwijt. Uiteindelijk kwamen we aan bij het AC, maar helaas zonder André. Opbellen lukte niet, dat was jammer. We hopen dat hij toch veilig thuis is gekomen. Wij in ieder geval wel. Zojuist hoorde ik dat hij ook thuis is gekomen.

Dat waren voor vandaag bijna 75 km, voor ons voldoende.

PS: na dat Toon mij vertelde waar Kasteren was heb ik in bovenstaand verhaal een correctie aangebracht. Je heb Casteren bij Bladel, en het gehucht tussen Olland en Boxtel bij het spoor. Café van Mie Pen.