Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

12 juli Sint Agatha


14 juli 2020

Deze zondag startte we voor de 2e tocht in groepsverband na de corona perikelen. Er werd afgesproken om 8.30 uur bij de Sprank. Vooraf hadden er zich 7 personen gemeld. Waaronder enkele met de mededeling van onder voorbehoud. Gelukkig waren ze er allemaal op één na. Deze stond te wachten bij de gesloten poort van de tennisclub. Zodra deze persoon zich bij ons had gevoegd vertrokken we richting het tennispark. Via de Heikampse weg fietsten we naar het zwarte water. Ook deze keer hield Koen netjes de tijd bij om na vijf minuten te wisselen op kop. Onder een heerlijk zonnetje met weinig wind gingen we deze keer wel echt naar Sint Agatha. Via mooi land weggetjes waren we al voor 10 uur in Sint Agatha. Iedereen wilde wel  een kopje koffie of thee. Bij het café aangekomen bleek dat het nog niet open was. Ondanks dat er 3 personen op het terras zaten. Dan maar verder en kijken of er in Haps iets open was. Helaas ook hier was er niets open. Dan maar verder richting Wanroij. Maar ook hier troffen we niets open. Er zaten wel mensen op her terras. Maar er was niets open. En jawel hoor, het zal niet zo zijn of Michiel kende weer een van de personen die op het terras zat. Even staan te buurten en de andere aten een boterham of een banaan. Of namen een sigaret.

Dan maar weer verder richting huis. Iets na elven kwamen we aan in De Mortel. Dan maar wat drinken op het terras bij café ’t Anker. Na een kleine 72 km hadden we dit wel verdiend. Iedereen was tevreden na de rit. Een enkeling moest wel wennen aan de snelheid zei hij.

 

 

5 juli De Boswachter


5 juli 2020

Op 8 maart was onze enige en tevens de laatste fietstocht die we gezamenlijk gereden hebben. De eerste tocht was de openingstocht die door 6 personen gefietst werd. Toen kwam de lock down in verband met het intussen wel bekende corona virus. Nu de regering ons toerfietsers weer de vrijheid hebben gegeven om in een groep te fietsen zijn wij vandaag weer begonnen.

Degene die mee wilde fietsen moest vooraf wel melden. Het bestuur had besloten om de groep niet groter te laten worden als 10 personen. Als het er meer waren zouden we er 2 of meer groepen van maken. Dit i.v.m. het inhalen en ingehaald worden. Maar dit werd geen probleem daar er 5 personen zich verzamelt hadden bij De Sprank. Er zou gefietst worden richting St. Agatha en 75 km. Dat wil zeggen als wij die richting op zouden gaan, dan hadden we de wind continue van voren als we terug kwamen. Dan maar de andere kant op.

Het werd de een tocht die via Aarle-Rixtel, groene loper in Helmond richting Croy ging. Dan naar Stiphout, Gerwen, Breugel richting de Vresselse hut. Hierna volgde Vogelsven, Spierkesweg richting Zijtaart. Fietsend langs het kanaal naar Keldonk, fietspad richting Erp om daarna via wederom Keldonk weer naar Erp te fietsen. Vanuit Erp weer richting Gemert en via de Kampen richting De Mortel. En aangezien we langs De Boswachter kwamen en hier ooit gepauzeerd hebben is de rit naar De Boswachter genoemd.

Met 5 personen om beurten (indien mogelijk was) kop trekken konden we zo de wind weerstand bieden. Helaas hadden we ook een lekke band te verwerken. Onze voorzitter had gisteren voor de eerste keer geoefend of het nog lukte om te fietsen. Dat ging. Maar helaas vandaag had de band er geen zijn in en wilde die even uit rusten. De voorzitter maakte dit later goed om ons uit te nodigen voor een kop koffie op zijn nieuwe locatie. Het werden vandaag geen 75 km maar een krappe 60 km.

Volgende week willen we weer een rit houden, om er een beetje in te komen en gaan we wel naar Sint Agatha. 75 km vertrek om 8.30 uur bij De Sprank met voor opgave.

 

Corona Virus


16 juni 2020

Onderstaand advies kregen we van de NTFU

Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
Respecteer de minimale 1,5 meter afstand tot elkaar én andere verkeersdeelnemers.
Vermijd drukte. Kies een route over brede wegen en fietspaden, waar het makkelijker is om tenminste 1,5 meter afstand te bewaren.
Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd.
Als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen.

Dit advies nemen wij over. Vandaar dat er nog geen clubritten gehouden zullen worden

Het bestuur

Kevelaer tocht voor gereden 15 maart


16 maart 2020

Afgelopen zondag hebben Twan, Alex en Andre de “honneurs” van Meukerdur waargenomen. Samen met een gastrijder om 8.30 bij de Sprank naar Kevelaer vertrokken. In het zicht van de  Middenpeelweg werden we al teruggefloten. Ronald had vanaf de Mortel de achtervolging ingezet en zich bij ons aangesloten. Met het Meukerdur systeem in acht genomen (om de beurt 5 min. kopwerk) hebben we de route vervolgd.  Even later werden we verrast door hoog water in de Maas en hebben we via de oude Venlose weg de Kevelaer-route weer opgepakt. Met hoofdzakelijk wind schuin van achteren fietsten we een uitgestorven Kevelaer binnen. Tot onze verrassing en verbazing merkten we op dat “ons” stam cafe weer heropend is. Alleen het “Känchen Kaffee” is niet meer.  Na de pauze het gebruikelijke ritueel, kaarsjes aansteken, en de route terug naar huis weer opgepakt. Hierbij had “Jan de Wind” een verrassing in petto. Die was in staat de meesten in de groep te slopen. Nadat we de gastrijder halfweg hadden afgeze en dankzij de sterke benen van Twan en Ronald de Mortel met een gemiddelde van 32,5 km/h binnen gefietst.

Afsluitend met het dankwoord van de gastrijder „Bedank de heren maar dat ik mee mocht rijden. Was een  leuke route👍“.

 

Groet, Andre

Coronavirus


13 maart 2020

Beste Meukerdur leden,

Het bestuur heeft besloten om de rit van as. zondag (15 maart) te annuleren.
In een groep fietsen met allemaal natte neuzen lijkt ons in dit geval niet goed.
Tot nader bericht zullen er voorlopig geen tochten door gaan.

 

 

 

8 maart 2020


10 maart 2020

Vandaag de eerste rit van het nieuwe zomerseizoen.

Dat is dan een rit samen met de dames.  Er stonden 8 heren en 1 dame aan de start. Maar het moet gezegd: zij stond haar mannetje wel. De rit was niet zo erg lang en dat was maar goed ook. Corona hing in de lucht. Er werd hier en daar gekucht en gehoest, maar gelukkig kwam dat door de gewone Nederlandse kille en nattigheid.

Gelukkig was het weer vandaag goed. Er waren geen buien gepland, hooguit ’s middags. Maar dan ze wij al weer thuis. Het enige probleem was de wind. Die was erg vervelend en soms hard. Toch hebben we steeds doorgedraaid aan de kop. Ook onze dame! Opvallend was wel dat, wanneer zij op kop zat, we vaker op dat moment de wind mee hadden. De weergoden maken kennelijk verschil. We zijn keurig op tijd en niet te moe in Griendtsveen aangekomen. Lekker koffie en gebak en dan kom je tot rust. Na de pauze even een mooie groepsfoto gemaakt (foto staat onder foto op de site) en dan weer op weg naar huis. De rit was 58,5 km en 25 gemiddeld (windkracht 5). Niet gek voor de eerste keer.

13 oktober 2019: Sponsortocht


13 oktober 2019

Nadat vorige week de afsluitende rit van dit seizoen verregend was, hebben we vandaag de ingelaste sponsorrit. Na twee verregende ritten hadden we nu prima weer. Heel even vielen er in het begin wat druppels, maar al snel werd het een prima, zonnige dag.

Lees meer…

22 september 2019: Haps


22 september 2019

De geplande rit voor vandaag was uitgezet op 80 km, maar doordat we gewisseld hebben was de vraag of er geen 100 km van gemaakt konden worden. Geen probleem, aldus Peter. Dus……….. Lees meer…

15 september 2019: Leudal


15 september 2019

Op een stralende dag, de zon hoog aan de hemel, een kleine mooie dauw over de velden….., zo begint menig sprookje.

Lees meer…

8 september 2019: Someren


8 september 2019

Nadat vorige week een aantal van ons de monsterrit Diekirch – Valkenswaard had voltooid, was het even afwachten

Lees meer…