Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Afsluiting seizoen 2022


9 oktober 2022

Dat was het dan weer. ………… Het seizoen 2022 zit er al weer op.

Vandaag 09-10-2022 was de laatste rit van dit seizoen. En zoals gebruikelijk sluiten we dat met z’n allen af.  7 dames en 7 heren stonden om 9.00 uur klaar om te vertrekken voor de laatste 63 km van het seizoen. Onder een stralend zonnetje, met wel een lage temperatuur vertrokken wij vanaf de kantine van de tennisclub. Via het Tereyken richting Broekstraat. Van hieruit naar de Coxebaan naar de brug in Keldonk.  Via ’t Hool en Jackschot naar Vogelsven richting Son. Dit allemaal op autoluwe wegen. Daarna fietsten we onder leiding van Gerry Verwegen naar Stad van Gerwen en Nederwetten. Hier kregen we een strook met kasseien voor de kiezen. Al hoewel iedereen op de naast gelegen stenen naast de kasseien fietste. Inmiddels waren wij in Nuenen aangekomen.  Hier kregen wij een heel mooi stuk natuur gebied. Onder andere Het Frankrijk en het Broek. Het Broek is heel bekend van de liedjes van Gerard van Maasakkers. Na dit gebied ging het via Gerwen naar Stiphout en over Croy naar Aarle – Rixtel. Enkele mensen vroegen zich al af of we nog koffie gingen drinken. Jawel zei FvdK over 1,5 km is er koffie. Lekker op het terras bij D’n Heikant in het zonnetje werd er genoten van koffie en thee en uiteraard gebak.  Daarna nog 4 km naar huis en dan zit het seizoen 2022 er weer op. Tot het seizoen 2023.

Zondag, 11 september 2022


1 oktober 2022

De verassingstocht voor de dames werd een dagje verschoven naar de zondag.  En wat hadden de weergoden goed aan ons gedacht. Terwijl het zaterdagmorgen nog pijpenstelen stond te regenen, begon de zondagmorgen met redelijk dichte mist die langzaam op klaarde en overging in een mooie zonnige dag.

Met 4 mannen en 9 vrouwen vertrokken we vroeg in de ochtend richting Berg en Dal. Voor de veiligheid gingen verschillende fietslampjes branden.

Via Elsendorp fietsten we over brede fietspaden naar Boxmeer. Vandaar richting Gennep voor de eerste koffiepauze midden in het dorp bij het prachtige oude gemeentehuis.

Na een kopje koffie werd de rit vervolgd richting Milsbeek. Pff, het eerste heuveltje kwam in zicht. Terugschakelen en met zijn alle naar boven. Vooral de dames waren blij dat dit toch redelijk eenvoudig ging.  Vervolgens ging de rit richting Groesbeek over een glooiend landschap met mooie korte klimmetjes.  Vandaar via De Heilige Landstichting naar Berg en Dal voor het volgende kopje koffie met heerlijke appeltaart

Enkele stoere dames en heren maakte nog een extra pittig rondje over de bekende Oude Holleweg.

Via de Zevenheuvelenweg en het Jachtslot de Mookerheide lieten we de heuveltjes achter ons richting huis. Over de nieuwe fietsbrug, die Mook met Cuijk verbindt, naar Linden, Beers en Wanroy.

Het laatste stuk was het nog genieten. Via de bijna uitgebloeide hei van de Staatsbossen van St. Anthonis richting Elsendorp. Waar we nog een drankje namen en vandaaruit ging ieder zijn weg richting huis.

Een prachtige dag.

Tocht naar Overloon


17 augustus 2022

Woensdag 10 augustus. Met z’n zevenen durven we het aan om te gaan fietsen, ondanks de warmte.
Er staat een tocht naar Overloon op het programma van 60 km. Om zeker op tijd terug te zijn,
besluiten we rechtstreeks naar Oploo te fietsen, zonder extra ommetje. Aan de uiterste rand van
Oploo fietsen we vervolgens het achterland in en fietsen we via lange, rustige wegen richting
Stevensbeek. Om niet te vroeg in Overloon te zijn maken we een mooie omweg door het bos van
Overloon om vervolgens bij het Oorlogsmuseum even te pauzeren. Uitgerust stappen we de fiets
weer op om via Merselo weer richting huis te fietsen. Na het oversteken van de Middenpeelweg
fietsen we met een aardig windje én een felle zon tegen, richting de Peeldijk in Milheeze. Daar bleek
een wielerronde aan de gang te zijn en om deze deelnemers meer kans op een overwinning te geven,
besluiten wij via De Rips terug te fietsen naar De Mortel. En dat is zeker geen straf aangezien het
fietspad helemaal vernieuwd is en het een feest is om hier te fietsen!

14 augustus 2022


15 augustus 2022

Op zondag 14 augustus staat de eerste vrije rit op de tourkalender. Tommy heeft vanwege een  operatie zijn  rit naar vandaag verplaatst.

Samen even buiten op de bank van het tennispaviljoen gezeten zegt Tommy:  “Het is wel heel rustig”. Met enig gekreun sloten zich nog twee renners bij ons aan. Mooi op tijd vertrokken. Tommy vroeg, na 10 min op kop gefietst te hebben wie vandaag wegkaptein is  en het draaischema bijhoud daarna mocht hij nog 5 min. Langer op kop fietsen.

In een vlakke aanloop naar Malden passeerden we Rijkevoort. Door de laagstaande opkomede zon kon je de tijd van de mooie kerkklok niet aflezen. In Malden werden voor het eerst de kuiten getest.

In Groesbeek aangekomen het dorp een keer gelust en gemerkt dat Groesbeek een klein hoogteverschil heeft. In Berg en Dal is het hoogteverschil iets meer. Enkele malen  Berg en Dal en Nijmegen gelust waaronder  De Upberg en natuurlijk De oude Holleweg. Bij het opdraaien van de Oude Holleweg  hadden we “akkefietje” met een SUV die geen voorrang aan Twan wilde verlenen en lomp de groep passeerde.

Buitenadem op de oude Holleweg bovengekomen werden we getrakteerd op een hippie die met zijn VW Transporter en een slecht afgestelde dieselpomp vertrok (Als de “diesel “om je hoofd is verdwenen).

Met een minimale snelheid van 4 en max van 60 km/h neergestreken in café de Heksendans bij Tivoli in Berg en Dal voor een welverdiende dorstlesser. Het was een komen en gaan op het heren toilet. Bidons vullen en om extra verkoeling zoeken.

 

Na een gezellig terrasje het tweede bedrijf aangevangen. Dit startte  direct met een lange afdaling en hierbij werden we opgewarmd door een Mistral. De warme lucht suisde langs onze oren. Ondanks het warme weer zijn er vandaag toch erg veel fietsers en renners onderweg. In het tweede bedrijf werd uit een ander vaatje getapt (35-40km/h) en fietste we met 30 ˚C  om 12.30 terug de Mortel binnen om de Koninginnenrit met 132 km en 659 hm achter ons te laten.

7 augustus Straelen


7 augustus 2022

Op zondag 7 augustus de tocht naar Strael;en gefietst. De laatste tocht voor de vrije ritten in de maand augustus. (ivm bouwvak).    Om 7.30 uur met 4 renners (waarvan 1 gastrenner ), vertrokken en de opgaande zon tegemoet. De route gaat via Venray naar Arcen. Onder invloed van de stralende zon werd het tempo opgeschroefd naar believen van de 4  renners. De route loopt langs de Hertog Jan proeverij waar we om half tien Arcen binnen fietsten. De pauzeplaats in Arcen is populair onder zomergasten. De meesten leggen hier aan voor een brunch tegenover ijssalon Clever. Tsja, je hebt er van die renners bij die hebben altijd honger maar lieten zich toch overtuigen om het slechts bij 2 kopjes koffie te houden.

Met veel energie de route vervolgd richting Straelen Bij het pontje van Grubbenvorst gaf de gastrenner aan er doorheen te zitten. Later bleek dat hij iets verkeerd gegeten had op de BBQ van zaterdagavond. Onder het motto: samen uit samen thuis werd besloten de route aan te passen. Hedentendage is dat met een Garmin geen probleem. Met een aangepaste route en aangepast tempo zijn we dwars door de bossen van Tienray gefietst. De gastrenner werd uit de wind gehouden en netjes nabij zijn woning afgezet. Voldaan huiswaarts gefietst na een tocht van 130 km.

De 3 komende weken staan er vrije ritten op het programma waarna op 4 september we het weer oppakken met een rit naar Den Bockenreijder. (Altijd mooi).   P.s. Een punt van aandacht is de opkomst in de zomermaanden.

Iedereen een prettige (fiets) vakantie toegewenst.

03-08-22 Tochtje Beugen.


4 augustus 2022

Oei, het is wel erg heet, 31 gr en het zal niet veel afkoelen. Zouden er wel liefhebbers zijn om mee te fietsen, daarom maar eerst op de app gevraagd wie zou komen. En jawel, liefs met negenen waren we. We begonnen rustig aan en hadden ook nog wind van achteren, dat fietste ook wel gemakkelijk. Via Oploo, Sambeek, langs de Maas en dan Boxmeer kwamen we in Beugen aan. Daar lekker even op terras gezeten en via de St Anthonisse bossen terug naar huis. Het was heerlijk om te fietsen, echt niet te heet. Toen we in de bossen bij de paarse hei aankwamen stonden er schapen te grazen. Een mooie zon op de achtergrond, daar moesten we toch even voor afstappen en foto’s maken. Zo prachtig. Ook een paar Belgen stonden ervan te genieten en zij konden mooi een foto van ons maken en Frans maakte een foto van hen. Toen moesten we er maar weer flink vandoor maar nog geen 5 minuten later: Lek!!! Gelukkig had Peter de band snel verwisseld en waren we allemaal nog voor het donker thuis.

Woensdagavond 20 juli. Tocht naar Mill


25 juli 2022

Deze avond stond er een tocht naar Mill op het programma. Het weer zag er gelukkig beter uit dan dan alle voorspellingen tot nu toe aan gegeven hadden. Om 21.00 uur zou er een drupje kunnen vallen….

Om 18.30 uur stonden er 14 fietsers klaar bij de Sprank. Net het aantal waarmee het geoorloofd is om in een groep te fietsen. Ook wel weer eens gezellig.

Er stond een tocht van 65 kilometer gepland naar Mill. Die afstand vroeg om een ongebruikelijke route naar de pauzeplek om die afstand te bereiken. Het is ook wel leuk om een nieuwe route te fietsen.

We vertrokken richting Tereijken, om vervolgens via Gemert, de Coxe baan en Erp richting Uden/ Volkel te fietsen. Bij de stukken waar de route door de dorpen liep werd meteen duidelijk waarom het goed is dat een groep van 14 personen ook echt de max moet zijn. De overgang van het fietspad naar de weg en de korte stukken in het dorp zijn minder handig en veilig met een grote groep.

Vanuit Volkel werd de route vervolgd richting het Oventje en via een oversteek van de Middenpeelweg en de Witte Dellen naar de pauzeplek in Mill. De weersvoorspelling klopte nog steeds. De temperatuur was prima. En een bui leek nog ver weg.

Tijdens de pauze kwam er een appje binnen van Rian. Door een lekke band was zij een paar minuten te laat aan de meet. Om tot haar frustratie op te merken dat er geen clublid meer te bekennen was. Maar Rian laat zich niet zo maar uit het veld slaan. Ze appte me later dat ze toch een tocht van 65 km. gefietst had. Sterk Rian!

Na de pauze fietsten we in een rap tempo via Sint Wilbertoord en Venhorst huiswaarts. Even vielen er enkele zware regendruppels. Maar gelukkig bleef het daarbij en arriveerden we helemaal droog en weer voldaan in De Mortel.

Of onze leden uit Bakel en Deurne ook droog thuis zijn gekomen……, dat hopen we maar

Woensdagavond 13 juli tocht naar Grave


17 juli 2022

Als ik aankom bij de verzamelplek heeft zich al een grote groep verzameld. Een tocht naar Mie Pils is met dit warme weer dan ook geen slechte keuze. Het is een mooie warme zomeravond. Maar helaas de voorrijdster heeft andere plannen, de koers is gewijzigd en we gaan naar Grave.

Maar eerst is er nog onze voorzitter Maurice die nog even aandacht komt vragen voor de zevendorpentocht op 28 augustus. Vrijwilligers zijn meer als welkom. En als we dan toch met zo’n grote groep zijn en bijna allemaal in tenue dan is het mooi om nog snel een groepsfoto te maken. De regels doorspreken en we kunnen vertrekken.

De groep van 16 renners wordt opgedeeld in tweeën. Helaas voor de eerste groep die blijft het kleinst en zij moeten dus vaker op kop.

Via Elsendorp, de Witte Dellen in Zeeland vervolgen we onze weg naar De Reek. Het is te merken dat er volop naar de Tour de France wordt gekeken want regelmatig wordt er geroepen naar links, er staat veel wind en dan moet er gewaaierd worden, net als bij de tour. Ook de clipjes van de schoenen worden strakker getrokken, maar een sprint zit er voorlopig nog niet in. Een mooie dag voor Jumbo Visma want Vingegaard heeft de gele trui overgenomen.

Onderweg komen we langs mooie bloemenvelden en komen we via De Steeg aan op de dijk. Even schakelen en dan krijgen we zicht op de Maas. Altijd mooi om hier te fietsen. Ook hier laat de wind zich van zijn beste kant zien. Posities worden gewisseld want de wind komt van de zijkant. Dan is er schaduw, een ooievaar komt vlak boven ons overgevlogen. We fietsen onder de brug door, en dan is daar de haven van Grave en gaan we voor een korte stop naar de Markt. Dan blijkt dat we nog een gastrenner hebben. Een jongeman uit Venhorst is aangesloten bij de tweede groep.

We vervolgen onze weg via mooie slingerende weggetjes richting Mill, Wanrooij en Landhorst. De jongeman heeft het goed naar de zin bij ons, hij draait mee in het groepje en fietst zelfs mee tot aan De Mortel.

We komen netjes voor het donker in De Mortel en de teller geeft 75 kilometers aan.

Het was weer een mooie fietsavond om thuis nog een pilsje op te drinken.

Tocht naar Grashoek op 6 juli 2020.


13 juli 2022

Op de planning staat Panningen maar dat is toch te overmoedig.  Nieuwe bestemming is nu Grashoek.

We vertrekken met ’n groepje van 10 personen naar  het dorpje Grashoek.  Eerst nog even de nieuwe fietsen van José en Wim Toonen (gastrijder) bewonderen.  Hoge velgen en elektrisch schakelen, mooie ontwikkelingen op fietsgebied. Wat zullen zij snel gaan….

Fijn dat Johan en Louis er ook bij zijn, na hun ‘accidenten’ met de racefiets.  We gaan via een mooie route naar Grashoek.

Via Milheeze binnendoor naar het pittoreske Griendtsveen en Helenaveen.  Het is zo’n prachtige omgeving De Peel en het water.  Onderweg wat vogels spotten en genieten van de natuur.  De drempeltjes tussen Griendtsveen en Helenaveen zijn een beetje lastig en goed om  ze te ontwijken.

In Grashoek pauzeren bij de restaurant ‘De Meiden van Grashoek’.  Prima plek voor een damesfietsgroep 😉

Leni laat nog even haar insectenbeet zien.  De beet is helemaal voorzien van jodium en verband.  Het ziet er interessant uit, hopelijk overleeft ze het ha ha…

Weer op de fiets, het is geen heldere avond, dus doortrappen maar..

Via Beringen binnendoor naar Neerkant, Liessel weer terug naar Bakel/De Mortel.

Een fijne route met weinig obstakels.  Lekker fietsen, kilometers maken en gezellig wat praten met de medefietsers.  Wat ’n mooie sport hebben we toch..

Genieten!

Groetjes Mieke

Cuijk 8 juni 22


1 juli 2022

Aan de start staan 8 fietsers die nog even de schaduw opzoeken op deze warme zomerse woensdagavond. De tocht gaat richting Cuijk. Via Landhorst, Wanroij, Haps,  fietsen we langs de villa van wijlen dr. De Quay. We vervolgen via de Graafsedijk onze route die naar kasteel Tongelaar leidt. Helaas is het kasteel gesloten. Als alternatief pauzeren we op het terras van een cafetaria/kroegje. De gastvrije uitbaatster voorziet ons van een drankje met speculaasje uit de koektrommel. We zetten de tocht voort richting Langeboom en evenwijdig aan de Middenpeelweg trappen we naar de dr. De Quayweg in De Mortel. Voor het donker zijn we allemaal weer thuis. Met 75 kilometer op de teller en een gemiddelde van 27,5 km is er lekker doorgetrapt.